Бившият иракски министър на отбраната Наджах ал Шамари е бил

...
Бившият иракски министър на отбраната Наджах ал Шамари е бил
Коментари Харесай

Бивш иракски министър на отбраната е арестуван в Швеция

Бившият иракски министър на защитата Наджах ал Шамари е бил задържан за малко, откакто дошъл в Швеция, където е обвинен в машинация с помощи, заяви прокурорът Йенс Нилсон, който проверява случая.

Нилсон съобщи пред Агенция Франс Прес, че Шамари е бил арестуван, когато е кацнал на летище " Арланда " в Стокхолм, защото е била издадена заповед за арест.

Прокурорът добави, че съгласно него не е имало потребност от задържане на Шамари и че се е договорил с юриста му обвиненият да се яви на разпит на идващия ден.

" Той е обвинен в усложнена машинация с компенсации и машинация с компенсации ", съобщи Нилсон.

През 2019 година шведските медии оповестиха, че някогашният министър е разследван за това, че е претендирал за жилищни и детски помощи от Швеция, макар че е живял и работил в Ирак.

По това време вестник " Експресен " оповестява, че Шамари е дошъл в Швеция през 2009 година и е получил позволение за непрекъснато престояване през 2011 година, преди да получи шведско поданство през 2015 година

В края на ноември 2019 година шведските прокурори също по този начин обявиха, че министър от иракското държавно управление - който медиите идентифицираха като Шамари - е разследван за закононарушения против човечеството, само че по-късно това следствие беше прекъснато. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР