Бившият икономически съветник на Кремъл Андрей Иларионов бе обявен за

...
Бившият икономически съветник на Кремъл Андрей Иларионов бе обявен за
Коментари Харесай

Русия обяви за чуждестранен агент бившия икономически съветник на Кремъл Андрей Иларионов

Бившият стопански консултант на Кремъл Андрей Иларионов бе разгласен за " задграничен сътрудник ", заяви съветското министерство на правораздаването, представено от Ройтерс.

Включването на обещано лице в листата с задгранични сътрудници значи, че съветските управляващи ще го наблюдават деликатно и ще изискват от него подробна информация за източниците му на приходи, за разноските му и други, отбелязва Ройтерс. 

Иларионов, който напусна поста си в Кремъл през 2005 година и отпътува за Съединени американски щати, показва сериозно отношение към съветската инвазия в Украйна. Той дефинира съветската политика през последните години като " злополука ", добавя английската организация. 

Министерството на правораздаването уточни, че Иларионов е " разпространявал подправена информация " по отношение на съветските управляващи и техните решения. 

Междувременно немската прокуратура заяви, че е почнала следствие във връзка със подозрения, че съветски публицист, живеещ в заточение в Германия, може да е бил токсичен, съобщи ДПА. 

Говорител на прокуратурата в Берлин съобщи, че следствието е почнало през май, само че към този момент няма обвинени лица. 

Води се следствие за и хипотетичното отравяне на други двама съветски изгнаници, които са се оплакали от здравословни проблеми, откакто са участвали на конференция в немската столица дружно с други критици на Кремъл.

Предварителните данни обаче изключват опцията за отравяне, най-малко на територията на Германия, посочи представителят. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР