Бившият икономически министър Делян Добрев атакува предложението на финансовия министър

...
Бившият икономически министър Делян Добрев атакува предложението на финансовия министър
Коментари Харесай

И Делян Добрев посече Асен Василев

Бившият стопански министър Делян Добрев нападна предлагането на финансовия министър Асен Василев във връзка 10-те % за всеки, който разкрие укрити налози. По-рано Бойко Борисов направи на пух и прахуляк предлагането донос-бонус.

Ето и по какъв начин съсече постоянния си конкурент ексминистърът: 

Не разбирам по какъв начин подкупването на хората да стават доносници се връзва със западното обучение и сякаш високия морал на " смяната ".

Не разбирам и какъв е претекстът за това? Причините може да са следните:

1. Национална агенция за приходите не си прави работата и правиш обезверен ход да обърнеш мача.
2. Готвиш се да надуеш изкуствено приходната част на бюджета за 2024 с въпросните " ограничения ", с цел да можеш да харчиш. Нямало да се съберат повече доходи ли? Да, само че това ще стане ясно в края на 2024, когато ще си към този момент на някой остров с " припечелените " милиони.

3. Сееш в допълнение разделяне сред хората, подкупваш ги да се топят - съседи, родственици, сътрудници... Защо? Ами в такива смутни времена и най-лошото държавно управление е по-добро от никакво държавно управление. Тоест, бездарният ти кабинет ще оцелее още малко на върха на страната. Хората ще са заети да се топят един различен.

4. Изместваш фокуса от значимите тематики на деня:
а) Защо няма медикаменти, в това число животоспасяващи за българските жители? Кой търгува с живота на българите като изнася медикаменти за кървава облага?

б) Защо горивата отново подминаха 3 лв.? Защо не изпълняваш закона за обезщетенията и браниш Лукойл? Кой печели от това?
в) Къде са вложителите? Защо обедняваме? Защо цените не престават да порастват?
г) Къде са тези 8 млрд, които сякаш се крадяха?
д) Къде са автомагистралите, тунелите и мостовете? Няма ли кой да кърпи дупките и да ремонтира мантинелите най-малко?

е) Къде е новият затвор и за какво няма политици в него?
ж) Има ли най-малко едно изпълнено заричане или " смяната " се оказа най-измамният план от 1989 година до в този момент?... Списъкът може да се добави с всички букви на българската писменост...
Тази нелепост няма късмет да бъде подкрепена в Народното събрание, само че тя издава метод на мислене, нрав, лукавост и лукавство...
P.S. Имало такова законодателство и в Съединени американски щати. Нищо сходно! Там има законодателство против измами вид Лукойл, а не против съседа, братовчеда или сътрудника с който съм скаран...
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР