Бившият играч на Фрайбург Юлиан Шустер е фаворит за наследник

...
Бившият играч на Фрайбург Юлиан Шустер е фаворит за наследник
Коментари Харесай

Ясен е най-вероятният наследник на Кристиан Щрайх начело на Фрайбург

Бившият състезател на Фрайбург Юлиан Шустер е любимец за правоприемник на Кристиан Щрайх като треньор на клуба от Бундеслигата през лятото.

Щрайх разгласи в понеделник, че ще се отдръпна в края на сезона след повече от 12 години отпред на клуба.

Бившият капитан на отбора Шустер, 38-годишен, който сега е треньор в Академията на клуба в южната част на Германия, има нужния лиценз, само че към момента не е бил треньор на елитно равнище.

Ето какво съобщи клубната легенда Нилс Петерсен за Шустер пред ДПА: 

" Той е част от този специфичен клуб. Фрайбург поддържа избрани полезности и в последна сметка качество на фрагментите. Ако човек във вашата лична организация въплъщава всичко това, вие не би трябвало да мислите прекомерно дълго ", сподели Петерсен.

" За мен беше кристално ясно, че той един ден ще стане треньор и щях да бъда доста сюрпризиран, в случай че тази велика персона не беше сполучлива. Речите му в дните на мачовете постоянно бяха необикновено ясни, мотивиращи и постоянно смислени. Когато той вземе думата в съблекалнята става безшумно ", добави той.

Петерсен разяснява, че новият треньор " не би трябвало да бъде принуждаван към 12-годишен образец във връзка с неговия жанр, темперамент, мислене ", само че че смяната предлага късмет за нещо ново.
 Кристиан Щрайх напуща Фрайбург след близо 30 години работа в клуба
Кристиан Щрайх напуща Фрайбург след близо 30 години работа в клуба

Исторически момент
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР