Бившият холивудски кинопродуцент Харви Уайнстийн поиска от най-висшата съдебна инстанция

...
Бившият холивудски кинопродуцент Харви Уайнстийн поиска от най-висшата съдебна инстанция
Коментари Харесай

Харви Уайнстийн поиска от съд в Ню Йорк да отмени присъдата му за сексуални посегателства

Бившият холивудски кинопродуцент Харви Уайнстийн изиска от най-висшата правосъдна инстанция в Ню Йорк да анулира присъдата му от 2020 година за обезчестяване и полови похищения с аргумента, че съдията по делото, водено в Манхатън, се е поддал на инерцията, основана от придвижването #MeToo (#АзСъщо), заяви Ройтерс.

В иск до Апелативния съд на щата юристите на Уайнстийн упрекват съдията Джеймс Бърк, че се е поддал на " натиска от авторитетно публично придвижване, решено да накаже мъжки прегрешения от епохи, като даде образец с издаването на присъда против един човек - Харви Уайнстийн ".

Според юристите поредност от неточности на съдията, измежду които и това, че е разрешил свидетелски показания на четири дами за незаконно държание от страна на Уайнстийн, за което той не е упрекнат, са подкопали презумпцията за непорочност на клиента им.

Те упорстват Апелативния съд да анулира присъдата и наказването от 23 години затвор, да снеме обвиняването за обезчестяване, което е импортирано прекомерно късно и да разпореди нов развой по едно обвиняване в противозаконен полов акт.

Уайнстийн излежава присъдата си от съда в Манхатън и чака присъда по друго сходно дело в Лос Анджелис, в което правосъдните заседатели го оповестиха за отговорен предишния месец, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР