Бившият хърватски премиер и бивш лидер на Хърватската демократична общност

...
Бившият хърватски премиер и бивш лидер на Хърватската демократична общност
Коментари Харесай

Бившият премиер на Хърватска влиза отново в затвора

Бившият хърватски министър председател и някогашен водач на Хърватската демократична общественост /ХДО/ Иво Санадер още веднъж влиза в пандиза. Върховният съд на страната усили присъдата му от 4,5 години на 6 години по каузи за корупция, съобщи БГНЕС.

``
реклама

През април 2017 година министър-председателят получи 4 години и 6 месеца затвор за това, че през 2009 година получил 17 млн. куни (2,28 млн. евро) комисиона за договорка за пазаруване на постройка от министерството на районното развиване, ръководено тогава от Петър Чобанкович.

Осъдиха някогашния хърватски министър председател

Парите са били за компанията на Степан Фиолич, някогашен почитан функционер на ХДО. Наказателния съд призна Санадер за отговорен за това, че е оказал напън върху кабинета на страната, който по това време е оглавявал.  Той трябвало да купи постройката в Загреб на цена, два пъти по-висока от пазарната й стойност. Правителството се съгласило да заплати към 10 млн.евро за парцела, само че 2,3 млн. от тях били дадени на Санадер.

Обвиняемият министър председател би трябвало да възвърне тези пари в бюджета на страната. Той обаче твърди, че против него „ няма нито едно доказателство, единствено подправени показания ”.

Другите двама подсъдими се разминаха с присъда „ публично потребен труд ”. Санадер беше министър председател от 2003 до 2009 година и изведе страната по пътя към НАТО и Европейския съюз.Той се трансформира в знак на корупцията в Хърватия. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР