Бившият губернатор на Мериленд Лари Хоган в понеделник стана поредната

...
Бившият губернатор на Мериленд Лари Хоган в понеделник стана поредната
Коментари Харесай

Лари Хоган е последният, който се оттегля от Харвард заради писмото на студентски групи, обвиняващо Израел за атаките на Хамас

Бившият губернатор на Мериленд Лари Хоган в понеделник стана следващата известна фигура, която се отдръпна от Харвард, откакто студентски групи там подписаха изказване, обвиняващо Израел за смъртоносните офанзиви на Хамас по-рано този месец.

В обява в X, по-рано известна като Twitter, републиканецът показа писмо, което изпрати до Харвард, уведомявайки учебното заведение, че ще се отдръпна от стипендии с неговото учебно заведение за ръководство Кенеди и учебно заведение за публично здраве Чан.

Хоган сподели, че до момента в който „ чака с неспокойствие да показа уроци по водачество със идващото потомство водачи в Харвард идващия месец “, той „ не може да оправдае рисковия антисемитизъм, който е пуснал корени във вашия кампус, изключително от повече от 30 студентски организации в Харвард пробвайки се да оправдае и възхвалява тероризма на Хамас против почтени израелски и американски цивилни.

Неприятната реакция против Харвард стартира на 7 октомври, откакто Харвардският комитет за палестинска взаимност, коалиция от студентски групи, разгласява изказване, в което се счита, че „ израелският режим е напълно виновен за цялото разгръщащо се принуждение “.

В изказването се споделя, че милиони палестинци в Газа са били „ принудени да живеят в затвор навън “ и се приканва Харвард да „ предприеме дейности, с цел да спре продължаващото заличаване на палестинците “.

01 Израел Газа лицей протести Спенсър Плат/Гети изображения

Силният отговор на изказването беше неотложен. „ Доксинг камион “, показващ имената и лицата на студентите от Харвард, паркиран пред учебното заведение. Главният изпълнителен шеф на хедж фонд милиардер Бил Акман и други бизнес водачи приканиха тези, които са подписали писмото, да бъдат разпознати и да бъдат пуснати в черен лист от работа.

Бившият президент на Харвард Лари Съмърс сподели, че се усеща „ отчужден “ от своята алма матер както заради първичната липса на отговор на офанзивите на Хамас, по този начин и заради изказването на студентските групи.

„ За близо 50 години участие в Харвард в никакъв случай не съм бил толкоз отчаян и отчужден, колкото съм през днешния ден “, сподели някогашният министър на финансите на Съединени американски щати в поредност от изявления в X.

Съмърс обаче по-късно прикани да се внимава при хуленето на учениците. „ Много в тези групи в никакъв случай не са виждали изказването, преди да излезе “, разгласява той.

Президентът на Харвард Клодин Гей разгласява първия отговор на университета два дни след офанзивите, като сподели: „ Осъждам терористичните зверства, осъществени от Хамас “.

„ Позволете ми също да заявя, както по този въпрос, по този начин и по други, че до момента в който нашите студенти имат правото да приказват за себе си, никоя студентска група – даже 30 студентски групи – не приказва от името на Харвардския университет или неговото управление “, сподели тя.

След това Гей пусна второ изказване по-късно същата седмица, признавайки „ нестабилната обстановка в нашия кампус “. Тя сподели, че университетът „ отхвърля тероризма “, „ отхвърля омразата “ и „ отхвърля издевателството или заплашването на хора въз основа на техните вярвания “.

Тези изказвания не бяха задоволителни, с цел да успокоят опасенията на Хоган и други.

Израелският милиардер Идан Офер и брачната половинка му Батия напуснаха изпълнителния съвет на Харвард в символ на митинг против реакцията на университетските водачи. А организация с нестопанска цел, учредена от някогашния основен изпълнителен шеф на Victoria’s Secret Лес Уекснър и брачната половинка му Абигейл, също прекъсна връзките си с Харвард, потвърждавайки, че учебното заведение е „ на пръсти “ във връзка с терористичните офанзиви на Хамас.

„ Въпреки че тези студенти имат право на независимост на словото, те нямат право речта на омразата да остане безспорна от вашата институция “, сподели Хоган в писмото си. „ Неуспехът на Харвард неотложно и уверено да осъди антисемитската завист на тези студенти съгласно мен е морално леке ​​върху университета. “

Хоган беше определен за първи път за губернатор през 2014 година, завоюва комфортно преизбирането през 2018 година и напусна поста през януари с високи оценки на утвърждение. Сравнително сдържан републиканец, Хоган беше определен в Мериленд, доминиран през последните десетилетия от Демократическата партия. Името му преди този момент беше тиражирано като вероятен претендент за републиканската президентска номинация, макар че той изключи опцията да се кандидатира през 2024 година през март.

Ерик Левенсън, Вероника Стракуалурси, Катрин Торбек и Мат Игън от CNN способстваха за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР