Бившият грузински президент Михаил Саакашвилиизпрати послание до конгреса на Европейската

...
Бившият грузински президент Михаил Саакашвилиизпрати послание до конгреса на Европейската
Коментари Харесай

Михаил Саакашвили към ЕНП: Путин ме иска мъртъв като Навални

Бившият грузински президент Михаил Саакашвилиизпрати обръщение до конгреса на Европейската национална партия вБукурещ, в което декларира, че съветският президентВладимир Путинжелае гибелта му, тъй като е повелГрузиякъм Европейския съюз, съобщи Дарик с позоваване на Българска телеграфна агенция.

" Владимир Путин ме желае мъртъв катоАлексей Навални, с който ме е сравнял по няколко мотива. Той ме счита за персонален зложелател поради това, че поведохГрузия, а иУкрайнакъм Европейски Съюз ", отбелязва Михаил Саакашвили в обръщението си, прочетено пред делегатите на конгреса на ЕНП.

Бившият грузински президент бе поканен да участва на събитието в румънската столица, ноизлежава шестгодишна присъда в пандиза.

“Обръщам се към вас от грузинския затвор, с цел да благодаря на ЕНП, че пази полезностите, които вършат Европа толкоз специфична. Моята страна се пробва да се върне към своите европейски корени. Тази година ще бъде решаваща за ориста на Европа.Или ще забележим нова желязна завеса в Европа, или ще съхраним Европа цяла, свободна и мирна. Това би било допустимо единствено в случай че Украйна, под ръковоството на новия, съвременен Чърчил -Володимир Зеленски, завоюва тази война.Няма време за съмнение. ” - се споделя в посланието на Саакашвили.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР