Бившият грузински президент Михаил Саакашвили, , е преместен в интензивно

...
Бившият грузински президент Михаил Саакашвили, , е преместен в интензивно
Коментари Харесай

Приеха Саакашвили в болница

Бившият грузински президент Михаил Саакашвили,, е изместен в интензивно поделение на болница в Тбилиси , откакто здравословното му положение се утежни, сподели неговият представител и политически съдружник Гиорги Чаладзе пред грузинската телевизия, представен от Ройтерс.

Саакашвили, който ръководеше някогашната руска република като прозападен модернизатор от 2004 до 2013 година, излежава шестгодишна присъда за корист с власт , обвиняване, което съгласно него и поддръжниците му е политически стимулирано.

Неговият медицински екип споделя, че здравето му се е влошило доста, откогато е влезнал в пандиза през октомври 2021 година,.

Той се лекува в клиника в Тбилиси, само че юристите желаеха присъдата му да бъде трансформирана в условна, с цел да може да бъде трансфериран в чужбина.
 Саакашвили върнат в пандиза
Саакашвили върнат в пандиза

Здравето му било нормализирано, настояват ръководещите

Саакашвили беше президент на Грузия от 2004 до 2013 година, след което избяга. Срещу него бяха формирани няколко наказателни производства, в това число за ликвидиране и побой, по които съдът го осъди задочно да лежи в пандиза .

Бившият грузински държавен глава интензивно поддържаше промяната на държавното управление в Украйна и през 2015 година стана ръководител на Одеската регионална държавна администрация, а по-късно - консултант на президента Петро Порошенко. Получи украинско поданство.

През 2016 година той напусна заеманите постове и стартира да се опълчва на Порошенко, вследствие на което през 2018 година беше депортиран. Известно време живя в Холандия, като при новия президент Володимир Зеленски още веднъж се завърна в Украйна.
 Саакашвили назова Украйна
Саакашвили назова Украйна " страна шарлатанин "

" В Украйна няма задгранични вложения "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР