Бившият гръцки премиер и лидер на лявата формация ПАСОК Георгиос

...
Бившият гръцки премиер и лидер на лявата формация ПАСОК Георгиос
Коментари Харесай

Папандреу: няма как да се реши спорът за името, ако думата Македония не се съдържа в новото име на бившата югославска република

Бившият гръцки министър председател и водач на лявата групировка ПАСОК Георгиос Папандреу съобщи, че няма по какъв начин да се реши разногласието за името, в случай че думата Македония не се съдържа в новото име на някогашната югославска република, съобщи АНА-МПА.

Разбирам възприятията на народа, който стачкува, само че считам, че на алтернативата пред нас би трябвало да се гледа с натурализъм - едно е идеалното решение, друго е вероятното , съобщи Папандреу. Иначе съгласно него ще се усилва натискът върху Гърция да не се трансформира в част от казуса пред Европейския съюз и НАТО, които имат интерес да се уголемяват на Балканите.

Папанреу разкри, че до момента в който бил външен министър в интервала 1999-2004 година Скопие и Атина били доста покрай съглашение за името Горна Македония. То обаче пропаднало поради политически съмнения в Скопие и опълчване от страна на албанците.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР