Бившият гръцки министър от ПАСОК и бивш депутат от същата

...
Бившият гръцки министър от ПАСОК и бивш депутат от същата
Коментари Харесай

Бивш министър издъхна от коронавирус

Бившият гръцки министър от ПАСОК и някогашен народен представител от същата партия, а по-късно от левоцентристкото Движение за смяна, Димитрис Кремастинос след 44 дни боледуване тази заран загуби борбата с новия ковид и умря на 78-годишна възраст, оповестява в. "Слободен щемпел ".

По специалност кардиолог, Кремастинос бе персонален доктор на създателя на ПАСОК Андреас Папандреу, само че и министър на опазването на здравето и общественото обезпечаване в неговото държавно управление в интервала от октомври 1993 година до януари 1996 година Бил е народен представител в гръцкия парламент 14 години, първо от редовете на ПАСОК, а по-късно от Движение за смяна. От октомври 2015 до юли 2019 година бе един от заместник-председателите на Народното събрание.

На 26 март 78-годишният Кремастинос бе признат в една от атинските лечебни заведения в интензивно поделение, откакто бе установено, че е инфектиран с COVID-19.

Съболезнования за гибелта на Кремастинос показаха министър председателят и президентът на Гърция, ръководителят на Народното събрание, министърът на опазването на здравето и ръководителят на неговата партия Движение за смяна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР