Бившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис се надява да покаже

...
Бившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис се надява да покаже
Коментари Харесай

Варуфакис загърбва споровете с Германия по време на предизборната кампания за евроизборите

Бившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис се надява да покаже по време на основаната си в Германия предизборна акция за Европейския парламент, че напрежението сред Гърция и Германия е останало в предишното, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.

Битките по отношение на гръцката дългова рецесия при започване на десетилетието бяха конфликт сред две горди страни, сподели през вчерашния ден Варуфакис пред ДПА в Берлин. Политикът с леви убеждения твърди, че главната причина за акцията му е опасността Европа да се срине. Подобно срутване ще изкара на дневна светлина "политически чудовища " от десния политически набор в Европа. Варуфакис прикани за фрапантни ограничения за избавяне на Европейския съюз от ръба на пропастта.

Гръцкият политик се надява да завоюва място на евродепутат на изборите за Европейски парламент през май. Той е отпред на листата на партията "Демокрация в Европа ", немския клон на неговата общоевропейска партия "Демокрация в Европа Движение 2025 ".

58-годишният Варуфакис бе финансов министър на Гърция в продължение на година и половина в държавното управление на премиера Алексис Ципрас, като се бореше за понижаване на дълговото задължение върху Гърция, с цел да не стигне до съществено орязване на обществените стратегии. Той подаде оставка през 2015 година след разногласия с тогавашния финансов министър на Германия Волфганг Шойбле, напомня ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР