Бившият главен секретар на МВР е пуснат под парична гаранция

...
Бившият главен секретар на МВР е пуснат под парична гаранция
Коментари Харесай

Извънредно! Повдигнаха обвинение за участие в ОПГ на Живко Коцев

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи е пуснат под парична гаранция в размер на 20 000 лева

Бившият секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев е притеглен като обвинен за присъединяване в ОПГ. Това оповестиха от Софийска градска прокуратура. На Коцев е наложена парична гаранция в размер на 20 000 лв.. 

С обвиняване за член на бандата за контрабанда на цигари си потегли от Антикорупционната комисия някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, написа Блиц.

Той е измамен под отговорност, че е взел участие в групата с някогашната шефка на митниците Петя Банкова, Стефан и Марин Димитрови и Никола Николов-Паскал. Коцев има и обвиняване за длъжностно закононарушение. Той не разяснява нищо след разпита си.

Близо четири часа продължи разпитът в Антикорупционната комисия на някогашния основен секретар Живко Коцев за аферата в Митниците. 

В огромна част от времето той е бил разпитван по отношение на това досъдебно произвеждане, само че е дал пояснение и по друго. 

Живко Коцев се измъкна безгласен от постройката на Антикорупционната комисия без да обели и дума пред чакащите го публицисти. Полиция му оказа помощ да се качи в автомобила на неговите юристи - Даниела Доковска и Илиан Василев. 

С компликация той си преправи път всред микрофоните и камерите и съумя да си тръгне без да направи коментар за обстановката. 

След него излязоха и бранителите му. 

Какво се е случило, какви са дейностите и така нататък, могат да ви кажат само и единствено сътрудниците от прокуратурата. Няма смисъл да ме питате едно и също и да се вършиме, че не чувате какво давам отговор. Това съобщи единият от юристите на Живко Коцев Илиян Василев на излизане от разпита.

Това, което желая да ви кажа е, че дружно с адв. Доковска нямаме никакви подозрения, че господин Коцев не е направил безусловно никакво закононарушение. Ако сте правилни публицисти, когато пристигна време да се приключват обвиняванията и да бъде оневинен, със същия възторг да присъствате и да задавате въпроси. 

Може би не на нас, а на други сътрудници. Не е етично да желаете информация, която може да ви даде единствено прокуратурата. Не съм коментатор, аз съм бранител и споделям това, което намирам за належащо да кажа в отбрана на неговите ползи. Не се усещам длъжен да прислугвам вашия интерес ", сподели той. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР