Бившият главен прокурор Иван Гешев се възмути във Facebook, че

...
Бившият главен прокурор Иван Гешев се възмути във Facebook, че
Коментари Харесай

Гешев: Девети ден Прокурорската колегия не се произнася по искането ми за оставка

Бившият основен прокурор Иван Гешев се възмути във Фейсбук, че девети ден Прокурорската гилдия не се произнася по настояването му за оставка . Публикуваме целия му пост, без редакторска интервенция:

Девети ден Прокурорската гилдия не се произнася по настояването ми за оставка като прокурор.

Както е известно, с декрет на президента на Република България от 15.06.2023 година, по предложение на Пленума на Висш съдебен съвет, бях освободен от длъжността основен прокурор за думите „ политически отпадък, оправдавам се за израза ”.

Това обаче не ме освобождава от длъжността прокурор в Прокуратурата на Република България, защото този акт е от изключителната подготвеност единствено и само на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, а не на Пленума.
Ето за какво точно пред Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет подадох оставка като прокурор на 19 юни, като показах документално желанието си да напусна правосъдната система след 30 години работа в нея.

Девет дни по-късно по незнайни аргументи няма изговаряне всъщност по отношение на заявката ми за овакантяване. Липсата на съответна реакция е белег за непрофесионално отношение и даже – за незадоволителна подготвеност.

Затова още един път обществено приканвам Прокурорската гилдия да вземе решение и да почете желанието ми за овакантяване.

В противоположен случай пораждат разумните въпроси – кой и за какво се опасява от излизането ми от системата на правосъдната власт?
И в случай че към момента съм прокурор с цялостни права – дали мога да задържам някого, да вземем за пример някой от разследваните сега политици?

Прокурорската гилдия към Висш съдебен съвет дължи всички тези отговори на българското общество. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР