Бившият главен изпълнителен директор на FTX, Сам Банкман-Фрийд, ще бъде

...
Бившият главен изпълнителен директор на FTX, Сам Банкман-Фрийд, ще бъде
Коментари Харесай

Кога започва делото срещу бившия директор на FTX и какво трябва да знаем

Бившият основен изпълнителен шеф на FTX, Сам Банкман-Фрийд, ще бъде изправен пред съда на 3 октомври, упрекнат в машинация и скрит план по отношение на банкрута на FTX.

Гаранцията му беше анулирана през август след хипотетично манипулиране на очевидци посредством контакт с публицист, което докара до задържането му. Въпреки обжалването Банкман-Фрийд остава в ареста.

Забележително е, че на седем от специалистите на Банкман-Фрийд беше неразрешено да дават показания, което може да повлияе на отбраната му. Сред очевидците са някогашната му колежка Каролин Елисън и някогашни ръководители на FTX. Очаква се правосъдният развой да даде визия за събитията към срутва на FTX и хипотетичното заграбване от страна на Банкман-Фрийд на $100 милиона средства на клиенти за политически дарения.

Първоначално против Банкман-Фрийд са повдигнати осем обвинявания, като прокурорът Дамиан Уилямс назовава това забележителна финансова машинация. Обвинението, обвързвано с Бахамските острови, беше оттеглено през юли, защото екстрадицията се оказа неосъществима. Бяха повдигнати нови обвинявания, вследствие на което той се призна за почтен. В обвинителния акт от август се разказва хипотетичното отклонение на средства на клиенти за политически цели.

Възникнаха правосъдни разногласия по отношение на почти 8 милиона документа от сметките на Банкман-Фрийд в Гугъл, като отбраната счете късното разкриване за фундаментално незаслужено. Съдия Каплан предложи опцията за удължение на периода, само че отбраната не се възползва от нея, което съставлява евентуално предизвикателство при подготовката на процеса.

Процесът е на път да разплете едно от най-значимите каузи за финансови измами в американската история. Защитата на Банкман-Фрийд се сблъска с спънки, свързани с лимитираните благоприятни условия за присъединяване на специалисти и опасенията по отношение на обработката на доказателствата.

Изходът от делото освен ще повлияе на бъдещето на Банкман-Фрийд, само че и ще хвърли светлина върху събитията, довели до банкрута на FTX, предлагайки протекция на заинтригуваните страни, наранени от гибелта на компанията.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР