Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер ще заеме пост в надзорния

...
Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер ще заеме пост в надзорния
Коментари Харесай

Шрьодер става шеф в „Газпром“

Бившият немски канцлер Герхард Шрьодер ще заеме пост в надзорния съвет на „ Газпром “. Той към този момент има началнически позиции в „ Северен поток “ АД и в „ Роснефт “. Сега е номиниран за управленчески надзор и в „ Газпром “, като общото заседание на държавната компания ще се състои на 30 юни.

Шрьодер би трябвало да заеме поста на Тимур Кулибаев – зетят на сваления казахстански президент Нурсултан Назърбаев.

Кандидатурата на 77-годишния някогашен социалдемократи провокира голямо отвращение в Германия.

„ По-близо до Кремъл от началнически пост в „ Газпром “ няма “, разясниха медиите.

„ Вече е време да помислим за съответно лишаване на привилегиите му на някогашен канцлер. Той вреди на страната, на която е предназначен да служи и вместо това се оставя да му заплащат властническия водач на друга страна “, настоя Мари-Агнес Щрак-Цимерман от демократичната Свободно-демократична партия.

Подобно мнение изрече и Щефан Мюлер от Християн-социалния съюз.

„ Поведението на Герхард Шрьдоер вреди на Германия. Трябва надпартийно да решим за отнемането на привилегиите му “, написа той в туитър.

Политикът предложи и да се сформира устав за държанието на някогашните канцлери, в който да се поставят ограничавания на това какви длъжности могат да заемат.

Съюзът на данъкоплатците изиска неотложно да му бъдат отнети автомобила и сътрудниците, които му се поставят от страната и се заплащат от бюджета.

Шрьодер към този момент провокира голямото отвращение на политиците в Германия, най-много в своята партия – ГСДП, откакто подлага на критика Украйна, че провокира военна експанзия и упрекна НАТО за скупчването на съветски войски по границата с Украйна.

„ Той вреди на имиджа на Германия, на своята партия и на цялата немска политика “, подлага на критика го някогашният министър председател на Бавария Едмунд Щойбер.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР