Бившият футболист на ЦСКА и Спартак (Варна) Стойко Сакалиев написа

...
Бившият футболист на ЦСКА и Спартак (Варна) Стойко Сакалиев написа
Коментари Харесай

Стойко Сакалиев преведе остатъка от дарените за оздравялата му дъщеря пари за друго дете

Бившият футболист на ЦСКА и Спартак (Варна) Стойко Сакалиев написа прочувствено за щерка си, която страдаше от онкологично заболяване: " Чаках дълго, безмълвно и с вяра този дълго предстоящ ден. Денят, в който ще ви кажа: " Тя е здрава ". Той приказва пред БТв за тежките моменти, през които фамилията му е минало.

" Първо желая да благодаря на всички хора, които бяха съпричастни с тази идея. Без тяхната поддръжка нямаше да се стигне до това тя да оздравее. Новината я разбрах още в самото начало преди две седмици, само че желаех просто да премине въпросния обзор преди няколко дни, с цел да можем да сме сигурни какво тъкмо се е случило. Тя беше в Англия с майка си. Обадиха се по телефона, че всичко е наред, към този момент е изчистена и остава във времето лечебните прегледи, които би трябвало да се вършат.

Много мъчно беше. Никога няма да не помни деня, в който научих, че тя е болна. Това беше в 4 ч. сутринта. Не можех да го схващам толкоз бързо. Човек би трябвало да приема нещата каквито са, да се бори и да продължава напред. В случая тя постъпи по същия метод както аз, както нейната майка - решително и устремено, с доста кураж, сила, мощ и диалози. Стигнахме до успеха и бих споделил, че тя е едно извънредно мощно дете, което се пребори с тази тежка болест. Ще кажа на хората, че би трябвало да имат повече религия, повече положителни мисли, да не се предават, да вървят напред. Във всеки един миг, когато имат опция да беседват с детето си, с индивида до себе си. Всичко може да се случи с религия. Тя крепи тялото и духа. Човек в никакъв случай не би трябвало да се предава ", сподели Сакалиев.

" Тя отпътува да учи в Южна Корея и там откриха, че има рак. Имаше една такава случайност, че диагнозата, която сложиха в Южна Корея, беше неверна. Отиде в Англия и се оказа, че има различен вид рак. Благодаря доста на Стилиян Петров, който ме насочи към болничното заведение, в която тя бе излекувана. На всеки човек в сходна обстановка му минават всевъзможни мисли в главата, само че аз се стараех да ги отстраня. Имаше една битка в мене, с която се оправих. Трябваше да се съберат средства и успяхме да го реализираме за 24 часа. Даже леко надвишиха сумата. Аз бях споделил, че когато всичко завърши, тези средства ще бъдат ориентирани към друго дете, което има потребност от сходно лекуване. Аз това го направих. Преведох сума пари на едно дете, което се споделя Радост. Тази борба при нея ще бъде много по-тежка, тъй като там обстановката е много сериозна, само че аз имам вяра, че ще оцелее ", разкри Сакалиев.

" В момента щерка ми прави обичаните си неща - танцува, вижда се с другари. Да, образованието остава малко на назад във времето. Мечтата й е следващата година да се върне в Южна Корея и да си приключи образованието ", приключи някогашният футболист.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР