Бившият футболист на ЦСКА Бойко Величков не пропусна да вземе

...
Бившият футболист на ЦСКА Бойко Величков не пропусна да вземе
Коментари Харесай

ЦСКА - между въпросите без отговор и нуждата от спокойствие

Бившият футболист на ЦСКА Бойко Величков не пропусна да вземе отношение по отношение на протичащото се на „ Българска армия” и рецесията в резултатите на „ червените”. Някогашният младеж на отбора регистрира, че в много от питанията, които недеволните тартори в агитката насочиха, има аргумент, само че в това време прикани за успокоение преди първия дуел против хърватския Осиек в Лига Европа.

Величко приказва пред „ Домът на футбола” за това от кое място извира напрежението към ЦСКА и за методите, по които могат да се превъзмогнат компликациите.

„ През последните 2 сезона ЦСКА настигна игрово Лудогорец и се случи по този начин, че държеше нещата в свои ръце. На процедура една изпусната дузпа от Али Соу го лиши от това да стане шампион”, разяснява Величков в ефира на DIEMA SPORT.

„ След това обаче пристигна едно разпределяне. След първия мач с Титоград не беше овладяна позитивната логика на психиката. Далеч съм обаче от мисълта, че единствено тя е повода за срутва в играта на тима.”

„ Самите дейности на управлението сподели, че може би треньорският триумвират бе повода. Не имам вяра, че Добри Митов не си е приключил работата. По-скоро неналичието на ясни правила, а не толкоз детайлите, всяват напрежение – кой какъв е, кой носи отговорност… В декларациите на почитателите има огромна доза истина. Има доста въпроси без отговор, които стават причина за напрежение. Каква е ролята, да вземем за пример, на Пламен Марков? Страхотен разсъдък и човек, един треньор, класирал България за европейско първенство… Далеч съм от мисълта да давам ум. Ние, хората в профил нямаме задоволително информация, въпреки че е не ясно дали имаме правото на нея. Може би публиката има правото да знае кой каква отговорност носи.”

„ Никога не е бил обезпечаван подобен комфорт от публиката на тима, какъвто имаше досега. Почти в никакъв случай не се чуваше рецензия. Наистина комфортът беше впечатляващ – дали подобаващ или не, не желая да разясня – беше впечатляващ. Реално в този момент се очакваше и беше обикновено да се чака надграждане. Получи се тъкмо противоположното – този неприятен старт, който докара до напрежението. Консенсусът е наложителен, разговорът – също. Един клуб е мощен, когато всички гледат в една посока.”

„ Не бих желал да давам прогноза за Люпко Петрович. Оценява се свършената или несвършената работа. Люпко Петрович и щаба му имат потребност от доверие както от управлението, по този начин и от публиката. Ако на следващия ден Петрович и хората му нямат поддръжката, която да докара до доверие, нещата мъчно ще стане. Ако една аудитория идва на стадиона и единствено чака грешката, няма да се получи. ЦСКА има потребност от победа, от добър резултат над Осиек. Нищо не може да бъде поправено, само че могат да бъдат взети поучения.”

„ Кой е по-виновен сега - един футболист, без значение дали е млад или българин, който е долу на терена и позволява неточност или другият, който е закупен, само че не се влага в тренировките и остава на пейката? Един състезател не трябва да бъде сриван поради своите неточности. И по-големи футболисти са правили такива.”

„ Положителното е, че нищо ужасно не е станало. Разликата от 5 точки по отношение на Лудогорец са единствено след 2 изиграни дуела, значи остават още 34. Това е закъснение, което може да бъде наваксано. Наистина ми се желае разсъдъкът да надделее и да няма разединение. Отборът има потребност от успокоение, тъй като и утрешният мач в Европа, и идващият в шампионата чукат на вратата. Всеки има потребност от увереност”, приключи Величков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР