Бившият футболист на Манчестър Сити Бенжамен Менди ще съди гражданите“

...
Бившият футболист на Манчестър Сити Бенжамен Менди ще съди гражданите“
Коментари Харесай

Менди ще съди Манчестър Сити за 10 милиона паунда

Бившият футболист на Манчестър Сити Бенжамен Менди ще съди „ жителите “ за пропуснати изгоди на стойност до 10 милиона паунда, откакто бе оправдан по всички обвинявания за обезчестяване и полово принуждение против него, пишат медиите в Англия.

29-годишният Менди игра за Сити за последно през август 2021 година, след което бе изваден от тима поради обвиняванията против него. Той повече не облече екип на „ жителите “, а договорът му с клуба изтече в края на юни тази година. В този интервал от близо две години Сити не заплаща заплата на бранителя.

Менди изкара в ареста повече от четири месеца, преди да бъде пуснат под гаранция. През януари той бе открит за почтен по шест обвинявания в обезчестяване и едно в полово принуждение. Журито обаче не взе решение за друго обвиняване в обезчестяване и още едно за опит за обезчестяване. Това наложи провеждането на ново дело, на което през юли той бе оправдан по тези обвинявания.

Сега Менди ще съди Манчестър Сити, защото нито е получавал заплата, нито е имал опция да работи, защото е бил привързан с контракт с клуба. До момента от Сити отхвърлят коментар.

Benjamin Mendy to sue Manchester City for up to £10m in lost earnings
— Guardian news (@guardiannews)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР