Бившият футболист на Левски Войн Войнов даде интервю пред Тема

...
Бившият футболист на Левски Войн Войнов даде интервю пред Тема
Коментари Харесай

Войн Войнов: Левски има силите да отстрани ПАОК, Мъри трябва да подходи към мача разумно

Бившият футболист на Левски Войн Войнов даде изявление пред " Тема Спорт ", в което показа упованията си за идните мачове против ПАОК. Според него сините имат шансове да отстранят гръцкия противник. Войнов има отлични мемоари от дуели с тим от южната ни съседка. През сезон 1978/79 вкарва решителната дузпа в продълженията на реванша с Олимпиакос на стадион " Васил Левски ", донасяйки триумфа на сините с 3:1, като първият дуел е извоюван от тима от Пирея с 2:1 в Купата на УЕФА.

Г-н Войнов, Левски се изправя против ПАОК в Лигата на конференциите. Какви са упованията ви за идния дуел?

- Смятам, че Левски има силите да в профил ПАОК. Постоянно се написа, че гръцкият отбор е доста мощен. Да, има истина в това, само че не са чак такава класа, че сините да бъдат считани за обречени. За мен възможностите са 50 на 50, даже леко преимущество давам на Левски. В момента ПАОК се счита за по-класния тим, само че това се потвърждава на терена.

Какво ви прави усещане в играта на Левски от началото на сезона - позволиха загуба с 0:1 от ЦСКА 1948, само че по-късно разгромиха новака Спартак Варна с 5:0?

- Очаквах през този сезон на Левски да му бъде мъчно. Така и ще бъде в шампионата. Но това не значи, че няма да е измежду първите три в крайното класиране. Сигурен съм, че сините през този сезон ще се борят за шампионската купа. Казвам всичко това, тъй като към този момент тимовете ще играят защитно против Левски. Ще бъде доста значимо футболистите да са разбрали, че излизат против противници, които ще дебнат единствено за контраатаки. Може само дуелите против ЦСКА и Лудогорец да бъдат пo-отворени и да гледаме надиграване.

Как би трябвало да подходи Станимир Стоилов против ПАОК?

- Необходимо е да се играе рационално. Ако тръгнат единствено в офанзива, сините ще сбъркат. Тук към този момент излиза ролята на Станимир Стоилов, за който съм сигурен, че ще приготви доста добре тима. В тези турнирни борби би трябвало да се изследва противникът. Да се покажат на футболистите мощните и слабите страни на съперника. Всички тимове в света имат и недостатъци. Сините би трябвало да подходят съсредоточено и деликатно, тъй като гръцкият отбор ще желае непременно да реализира резултат, който да ги приближи до триумфа преди реванша. Хубавото е, че отпадна правилото за гол на непознат терен.
 Мъри сменя схемата за мача с ПАОК
Мъри сменя схемата за мача с ПАОК

Стоилов ще заложи на скица 3-5-2 против гръцкия гранд

Виждате ли кой футболист на Левски може да изпъкне в тези мачове и да бъде козът на Станимир Стоилов?

- Силата на сините не е в самостоятелните качества на избран футболист, а в колектива. Там се получават нещата. Откакто Мъри Стоилов се завърна, това е силата на отбора. Това е извънредно значимо.

Изигравате значима роля в отстраняването на различен гръцки гранд - Олимпиакос през 1978 година. Какво си спомняте от мачовете с червено-белите?

- Единствено хубави мемоари имам от въпросните дуели. Олимпиакос ни бе победил с 2:1 в Гърция, само че на реванша постигнахме огромен триумф. " Васил Левски " беше цялостен, страхотна атмосфера. Това бе един от положителните мачове, които изиграхме в евротурнирите. Мисля, че и аз се оправих добре. В продълженията поех отговорност при резултат 2:1 и дузпа в наша изгода. Проявих темперамент и геройство (смее се), с цел да застана зад топката и съумях да осъществявам третия гол, с който отстранихме Олимпиакос. Тогава този отбор бе първенец и от положителните тимове в Европа. След мача ме извикаха в една стаичка и президентът на гръцкия тим искаше да ме притегли, само че тогава времената бяха такива, че не се реализира прехвърлянето. Нямаше по какъв начин да стане.

Между мачовете с ПАОК Левски има посещение на Славия. Смятате ли, че сините ще играят с едно мислено против белите?

- Двубоят със Славия ще бъде тежък. Спомням си, че и като футболист ми бе доста мъчно против белите. Може би и тъй като е най-старото столично дерби. Винаги мачовете сред Левски и Славия са били забавни. Надявам се и в неделя да е.
 Илиян Стефанов и Андриан Краев висят за ПАОК
Илиян Стефанов и Андриан Краев висят за ПАОК

Двамата и през днешния ден не упражняваха с главната група
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР