Бившият футболист на Левски Георги Миланов бе специален гост в

...
Бившият футболист на Левски Георги Миланов бе специален гост в
Коментари Харесай

Георги Миланов: Знам каква е причината Чочев да не е в национала, болно ми е Мъри да го няма в Левски

Бившият футболист на Левски Георги Миланов бе специфичен посетител в " Домът на футбола ", където приказва по някои забавни тематики. Играчът разяснява по какъв начин се оправя в ОАЕ, само че към този момент обмисля ново предизвикателство в своята кариера, като е подготвен да изслуша предложения. Миланов показа и мнението си за националния тим и сагата с Ивайло Чочев, както и за протичащото се в Левски без Станимир Стоилов.

" Преди две седмици се завърнах от ОАЕ. Първенството свърши на 12-и май, заради високите температури. Футболът там е много по-различен. Трансферът ми се случи за няколко дни. Много по-различна е културата, само че на мен много ми хареса. Живях на хубаво място и акомодацията не ми беше толкоз тежка. Отборът не бе на толкоз високо равнище и справедливо отпаднахме от лигата ", стартира Миланов.

" Не съм решил къде ще продължа кариерата си. Договорът ми е до 30-и юни. Ако тимът беше останал, нещата щяха да са по-различни. Хората са удовлетворени от мен, желаят да ме задържат, само че всичко ще зависи от офертата. В момента съм на очаквателен режим и ще видя какво ще се случи ", продължи българският футболист.

" Не знам тъкмо по какъв начин ще продължи кариерата ми. В момента съм надъхан да си почивам. От тази седмица започнах самостоятелна стратегия с треньор. Моята отмора към този момент свърши. В момента съм съсредоточен и не изключвам никакви разновидности. Не знам къде ще продължи кариерата ми. Аз съм към този момент на 31 години и сега виждам да съм на хубаво място и с положителни условия. Ако не получа нищо, което да си заслужава, няма спънка и да се завърна в Левски ", добави някогашният играч на " сините ".

" Случиха се и хубави, и неприятни неща в Левски, само че като че ли по-лошите доминират. Наистина ми беше доста болно, че Станимир Стоилов напусна клуба. Той за мен е един от най-хубавите треньори в България. Това е индивидът, който ми е дал пътя във футбола и доста го почитам. Болно ми е по този метод да се развият нещата в Левски. Не мога да разясня по какъв начин се е случило. Радостен съм, че Елин Топузаков продължи линията на Стоилов и тимът играе добре, пък има и късмет да се класира за Европа ", показа Георги Миланов.

" Бяхме като едно семейство и не съм очаквал, че такова нещо може да се случи. В България, като има нещо хубаво, бързаме да го развалим. Ако господин Стоилов беше траял тази линия, нещата следващата година щяха да са на друго равнище. Той е един от хората, дружно с господин Сираков, които спомогнаха за прехвърлянето, постоянно ще бъда признателен. Не мога да разясня персонални диалози с него, само че се чухме ", сподели той.

" Надявам се Станимир Стоилов един ден още веднъж да е треньор на Левски. В момента съм надалеч от „ кухнята “ и не мога да кажа какво се случва. Най-голямата ми болежка са почитателите, които са разграничени. Всеки мач беше за нас празник преди. Бяхме доста сплотени. Обичам Левски и като почитател ми е болно, само че се надявам да има по-добри дни ", разяснява полузащитникът.

" Миналогодишният край беше „ черешката на тортата “. Най-вероятно последният кръг ще се реши купата. Стискам палци за Левски да играе в Европа. Не ми е от голяма важност кой ще стане първенец на България. Другите тимове не ме интересуват. Искам Левски да победи и двата тима. Ще бъда на стадиона да виждам мача на 7-и юни. Ако има оферта, която доста си заслужава, би трябвало да приказвам с моя клуб дали мога да стартира тренировки, или би трябвало да изчакам до 30-и юни. Тези неща ми ги сподели сътрудникът, аз не ги разбирам доста ", добави той.

" Чувството да вкараш за Левски е специфичен. На мен по-хубаво ми е да играя против по-силни противници. Аз съм футболист за огромните мачове. Нямам срещу и да играя всяка седмица против мощни съперници, тъй като ще се вдигне и равнището в българския футбол. Селекцията са едни и същи футболисти, откогато този треньор е отпред. Изключение прави Ивайло Чочев, с който съм другар от детските ни години. Много се веселя за него. Нямаше по какъв начин след този напън, въпреки че евентуално не изгаря от предпочитание. Трябваше да го викне, щастлив съм за Чочев и му поисквам триумф. Пожелавам му да стане голмайстор. Няма кой да го спре. Да продължава по този начин ", съобщи Миланов.

" Треньора го разбирам – всеки си има жанр и визии. Може да е доста добър, само че просто самият състезател да не му пасва. Публична загадка е като цяло. Дори този футболист да не пасва на дадена тактичност, няма по какъв начин да не го викнеш. Младите ги наложихме и видяхме резултатите. Аз подкрепям тезата, че би трябвало да играят играчи, които са в най-хубавата спортна форма, без значение къде играят. Имам над 40 мача за националния тим и постоянно съм давал всичко. Да виждам това нещо, не е прелестно, изключително в Будапеща. Още когато отидох там преди 3-4 години, видях, че хората доста влагат. Като футболисти и гений не са до нас, само че те просто се развиват. Нашите играчи на 16-17 години дават малко обратно, а те тъкмо тогава натискат. Видя се и в мача, че са доста по-подготвени от нас " сподели футболистът.

" Играл съм много години в Шампионска лига. Знам какво е равнището. За година и половина в България усетих някакви неща за футбола тук. Не ми харесаха някои неща в младите. Тук приоритет са те и би трябвало да играят, а дали заслужават, е обособен въпрос. Имам зов към тях да дадат всичко от себе си. Те са бъдещето на България, само че около тях би трябвало да има някои по-опитни играчи. Кои са водачите на Лудогорец, ЦСКА? Те са чужденци и младежите няма по какъв начин се допрян това. В Левски бяха Ивелин Попов и Николай Михайлов. В един миг идваха по 10 играчи от втория тим, които да се допрян. Просто би трябвало да сграбчен шанса. Има и такива футболисти, които си мислят, че всичко знаят. Аз съм приказвал с тях и се надявам да подобрят мисленето си ", показа той.

" Инвестира се доста в ОАЕ. И аз получих малко по-голяма визия към този момент. Там ме почитат. Като нация са доста готини и имат огромен почит. Споделяли са ми доста, че желаят доста да влагат във футбола, изключително в Саудитска Арабия. Има много почитатели там, при мен не беше по този начин в ОАЕ. Има 2-3 тима със сериозна фенска маса, а другите са полупразни. Стадионите са красиви. Аз мисля, че съм първият българин в ОАЕ. Там може да имаш най-много пет чужденци на тим. Тежко е да попаднеш, конкуренцията е голяма. В Саудитска Арабия мисля, че квотата на чужденците е 8. Гледат да вземат най-хубавите футболисти ", разяснява някогашният състезател на Левски.

" Не мисля, че ЦСКА и Лудогорец са една класа пред останалите. Левски има по-добри играчи, само че имахме една серия, в която не влязохме добре. Ако действително погледнем мачовете на Левски против тези тимове, нямаме загуба. Те просто са непрекъснати. Това е разликата. ЦСКА си взе мачове, в които не убедиха, само че побеждават. Лудогорец смъкна малко равнището. Времето ще покаже какво ще се случи при мен. Здрав съм, в добра форма. Не изключвам никакви разновидности. Пожелавам на националния тим да се показа доста по-добре. Защо и да не победим Сърбия? Това ще е един подарък. Трябва да сме положителни, дружно за положителното на българския футбол ", приключи Георги Миланов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР