Бившият футболист на Барселона Андрес Иниеста получи тонове критика след

...
Бившият футболист на Барселона Андрес Иниеста получи тонове критика след
Коментари Харесай

Обвиниха Иниеста в проява на расизъм

Бившият футболист на " Барселона " Андрес Иниеста получи тонове рецензия след публикуването на фотография с двама души с изрисувани в черно лица в чест на празненствата по случай Деня на тримата крале в Испания.

34-годишният Иниеста театралничи с жена си и децата си, а гостите са облечени в специфични костюми. Двама от тях са боядисали лицата си с черен грим, тъй като в Испания ролята на Балтазар чесно се играе от бял мъж с черно лице.

Играчът на японския " Висел Кобе " не отговори на критиците.
View this post on Instagram

A post shared by Andres Iniesta (@andresiniesta8) on Jan 6, 2019 at 11:00am PST

" Уважавам Иниеста като обществена фигура и състезател. Той наподобява извънредно непретенциозен мъж и съотборник. Само се чудя по какъв начин може да делиш съблекалня и толкоз доста титли с Ерик Абидал и Дани Алвеш и да не осъзнаваш, че това не е готино. Много разочароващо ", изрече се журналистът Муса Оквонга.

Представителят на Би Би Си Радио 1 Ник Брайт добави: " Не мога да допускам, че през 2019 година известните хора разгласяват или се намират към хора, които туитват фотоси с " черни лица ". Къде са приятелите ти, Иниеста? ".

Денят на тримата краля или прочут още като идването на тримата влъхви е значим християнски празник в Испания, който се отбелязва на 6 януари. Традиция е новороденото бебе Исус да бъде посетено от Мелхиор, Каспар и Балтазар.

В по-големите градове на страната има паради на 5 януари, а кралете нормално се играят от съветници, множеството от които са бели, и по тази причина в ролята на Балтазар влиза бял мъж с боядиносано в черно лице.

Кметът на Мадрид Мануела Кармена приключи противоречивата традиция през 2016 година и от този момент се наема негър мъж за превъплъщението.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР