Бившият футболист и помощник треньор на ЦСКА Владимир Манчев даде

...
Бившият футболист и помощник треньор на ЦСКА Владимир Манчев даде
Коментари Харесай

Владо Манчев пред ТОПСПОРТ: ЦСКА е №1 у нас при статични положения, дано армейците победят Левски и станат шампиони

Бившият футболист и асистент треньор на ЦСКА Владимир Манчев даде изявление за ТОПСПОРТ , в което приказва за кариерата си като ментор досега, раздялата с родния му клуб Хебър, идното Вечно дерби на България и протичащото се при " армейците ". Ето какво сподели той:

Владо, раздялата ти с Хебър пристигна ненадейно - след загуба от Лудогорец, само че добра игра на тима ти в този мач. Защо се стигна до това решение и какви са проектите ти отсега нататък?

- Плановете са да се развъртвам като треньор. Сега е мъчно да намериш тим, тъй като сме в разгара на сезона. Надявам се от идващия да се завърна на скамейката. Съжалявам, че в родния ми Хебър не съумях да свърша работата, която бях запланувал. Това е млад тим, млад клуб, без доста опит в елита. Необходимо е време, само че с оглед класирането, трябват и бързи резултати. В последна сметка от управлението взеха решение, че би трябвало да се разделим и това е. Моята кариера на треньор занапред стартира. Имам 10-12 мача зад тила си. Искам да съм в тази специалност, само че не съм мислил, че нещата ще се развият толкоз рано. Не скърбя за интервала ми в Хебър, тъкмо противоположното. Радвам се, че водих тима, от който потеглих. Пазарджик е моят роден град и с наслада бях в клуба.

Много твои някогашни съотборници от ЦСКА в този момент са треньори. Кой ти прави най-силно усещане?

- Не желая да споделям настрана име. Това е сладкодумен факт, че с изключение на положителни футболисти, получава ни се и като треньори. Има школа в ЦСКА и натрупахме опит. Трябва да имаш и човешки качества, с цел да бъдеш добър треньор. Пожелавам триумф на някогашните ми съотборници.

Предстои Вечно дерби на България. Ще повлияе ли съгласно теб напускането на Станимир Стоилов на тима за мача против ЦСКА, както и неспиращите кавги на " Герена "?

- Ще повлияе сигурно, само че да забележим отрицателно или позитивно, мотивиращо. Надявам се ЦСКА да се възползва и да победи. Чисто игрово, и двата тима в този момент с в добра форма, записаха победи. Но " алените " би трябвало да се още по-мотивирани. За тях трите точки са надалеч по-важни, тъй като се борят за нещо огромно, за купата. Отборът не е бил толкоз покрай златните медали, 4 точки преднина не са малко. Победа във Вечното дерби ще даде още по-голяма убеденост на ЦСКА за купа и се надавям това да се случи. Лудогорец идпитват компликации в мачовете си, като изключим последния против Ботев (Враца). В другите побеждаваха мъчно и не убеждаваха с играта си. Да, и ЦСКА може доста повече, само че значимото е, че печелят и са на първото място.
 Снимка 599732
Източник:

Кои футболисти на ЦСКА ти вършат най-силно усещане?

- Те са солидни като тим, като колектив. Личи си, че има отлична атмосфера в съблекалнята. Представят се доста мощно в отбрана и при статични положения. Едва ли има по-добър тим у нас при статични положения. А това е значима част от играта. Ефектини са в предни позиции, изключително голмайсторът Дюкенс Назон. Дано продължат в същия дух и да побеждават.

Кой мач или гол против Левски помниш най-силно?

- Абсолютно всички голове и победи, това помня. Винаги като състезател съм давал всичко от себе си за тима, изключително във Вечно дерби. Това е доста специфичен мач и би трябвало всеки един футболист на ЦСКА да го знае. Не е единствено за трите точки, а доста повече. Сега ЦСКА би трябвало да стигне до триумфа против Левски и да се реваншира на почитателите за последните два мача против " сините ".

Много се приказва за съдийството у нас и за ВАР. Има ли " неточности ", които неведнъж са в интерес на един тим?

- Според мен съдийството у нас се усъвършенства с въвеждането на ВАР. Няма по какъв начин да няма неточности, само че са по-малко, в случай че съпоставим с предходни години преди ВАР. Винаги ще има недоволни от реферите, само че те не са главен проблем във футбола ни. Но би трябвало съдиите да взимат по-бързо решенията си, от време на време се бавят прекомерно. Трябва футболни хора да вършат разбори и да изясняват на феновете за какво е взето обещано решение, с цел да няма недоразбрали. Дискусионните обстановки да бъдат обсъждани в елементи и разяснявани и по малкия екран, от гостите и водещите.
 Снимка 614288
Източник:

ЦСКА ще има нов стадион. Няма по какъв начин тази огромна вест да не те радва...

- Имаше доста планове през годините, само че нека в този момент да забележим първа копка и нещата да се случат. Това е доста значимо за всеки един клуб. Виждаме какви стадиона има в Румъния, примерно. Тук е като разкош, а в действителност е нужда. Без бази и игрища нищо не става. Сегашният стадион на ЦСКА се разрушава от години и е отлична вест за ново и съвременно оборудване. Ще подсигурява както доходи на клуба, по този начин и по-голямо наличие от страна на почитатели на трибуните. Искам да пожелая триумф и на новия изпълнителен шеф на ЦСКА Стоян Орманджиев. Познаваме се персонално. Много кадърно и положително момче. В клуба е хубаво да работят такива хора - потомствени цесекари. Ще помогне ЦСКА да бъде на още по-високо равнище, сигурен съм в това. Желая му триумф!

Каква е твоята прогноза за Вечното дерби?

- Не желая да споделям резултат, само че се надявам ЦСКА да победи Левски и да направи нова крачка към купата. Много години изминаха от последната и знам какво ще значи тя за почитателите. Дано й се радват след края на сезона.
 ЦСКА със известие за Велизар Димитров
ЦСКА със известие за Велизар Димитров

Днес той става на 44 години
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР