Бившият футболист и мениджър на отбора Греъм Сунес е пропуснал

...
Бившият футболист и мениджър на отбора Греъм Сунес е пропуснал
Коментари Харесай

Греъм Сунес обясни, защо и как е пропуснал да вземе Кантона в Ливърпул

Бившият футболист и управител на тима Греъм Сунес е пропуснал опцията да притегли Ерик Кантона в Ливърпул преди прехвърлянето на французина в Лийдс Юнайтед през 1992 година. Той му е бил препоръчан персонално от Мишел Платини, само че Сунес не е желал да усилва броя на проблематичните персони в съблекалнята.

"Играхме за Купата на носителите на национални купи и паднахме с 0:2 като посетители, само че като домакини ги бихме с 3:0. След мача Тери Литълууд, който ни наглеждаше багажите при пътувания, почука на вратата ми и сподели, че извън ме чака добър мой другар, който желае да приказва с мен. Питах го кой е той сподели Мишел Платини. Не бяхме кой знае какви другари, бяхме се засичали по време на кариерите ни в Италия ", сподели Сунес в изявление за Скай Спортс.

"Той влезе и сподели, че има състезател за мен, който прави доста проблеми във Франция, само че е доста надарен и ще ни свърши работа. Отговорих му, че сега в Ливърпул изгасям пожари и се пробвам да се разделя с играчи, които не желаят да си вървят. Имах и други проблеми в съблекалнята, а той искаше да изпрати още една противоречива фигура при нас.

"След това Ерик дойде в Шефилд Уензди на проби, подписа с Лийдс и другото е история. Когато дойде в Юнайтед, те имаха доста млад тим и тези млади момчета се нуждаеха от фигура като него. Някой, на който се възхищават. Ерик сигурно бе един от тях ". Кантона изигра 185 мача за Юнайтед и завоюва четири трофеи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР