Бившият футболист и директор на ЦСКА Георги Илиев коментира снощната

...
Бившият футболист и директор на ЦСКА Георги Илиев коментира снощната
Коментари Харесай

Майкъла: Няма как да станеш шампион без да победиш Лудогорец

Бившият футболист и шеф на ЦСКА Георги Илиев разяснява снощната загуба на отбора на Нестор Ел Маестро от Лудогорец с 0:1. Срещата беше последна на стадион " Българска войска ", преди реконструкцията на оборудването на " алените ".

" Един равносилен мач на приблизително равнище. Двамата треньори излязоха плахо, не желаеха да изгубят, нямаше съществени положения, само че в края Лудогорец измъкна успеха. И напролет публиката прекъсна мача, след което получихме гол. Сега още веднъж - бяхме в напредък, запалихме факлите, стопираха мача и след това... Искам обаче да кажа за следващ път, че същинската класа на " Армията " са точно почитателите. Публиката на ЦСКА - това е! Другите са на " Армията " като краткотрайно пребиваващи.

Не може да станеш първенец, без да победиш Лудогорец. ЦСКА бие Ботев (Враца) и Хебър, само че във значимите мачове не бие, това е огромният проблем. Христо Стоичков ти е пристигнал на крайници, би трябвало да се раздадеш оптимално, да изореш терена. А ние нямахме удар във вратата. Не биеш ли най-силните, първенец не можеш да станеш. А в българското състезание най-силният е Лудогорец. Ние за толкоз години имаме единствено 2-3 победи над тях - по какъв начин тогава да сме първенци?!

Реакцията на Спас Делев след гола я разбирам. Вкарал е гол, радва се индивидът. А за какво той не е състезател на ЦСКА? Едно време подписа контракт при мен, момчето е цесекар. Псуват го, вкарва, радва се - какво толкоз. Защо не е при нас - излизаме с двама българи, а Лудогорец с един. Как след това да желаеме мощен народен тим и мощен български футбол, откакто елитните ни тимове са цялостни с чужденци.

Хубавото е, че ще стартира реконструкцията на " Армията ". Мисля, че до две години може да имаме нов и прекрасен стадион. Чакам да разгласят коя ще е компанията реализатор и кой ще реализира строителния контрол - това са доста значими неща. Друго, което желая да кажа и което не се разяснява е въпросът за школата. Къде ще упражняват 600 деца? Отдавна си дадохме " Септември " и " Червено знаме ", към този момент няма да има помощни терени и на " Армията ", а Панчарево е надалеч. Освен това на Панчарево няма задоволително терени за тренировки на общо 600 деца. Това е огромен проблем, а никой не го отбелязва ", довери Майкъла.

" Ние, от ЦСКА, ще създадем едно подаяние, тъй като имаме по-големи сърца. Имаме една доста професионална козирка, която желаеме да я дарим на Левски. Затова съм предложил да стартираме изрязване на козирката и да я дарим на Левски, да я инсталират на стадиона. Те към този момент 12 години нямат козирка, хората би трябвало дъждобрани да си взимат, не е смешно това нещо, по-добре да дариш на бедния нещо ", съобщи предприемачът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР