Бившият френски президент Никола Саркози заяви на разпит пред магистрати

...
Бившият френски президент Никола Саркози заяви на разпит пред магистрати
Коментари Харесай

Никола Саркози: Оклеветен съм

Бившият френски президент Никола Саркози съобщи на разпит пред магистрати нощес, че е жертва на клюка, съобщи Франс прес.

„ От 11 март 2011 година пребивавам в пъкъла на тази клевета”, разяснява Саркози, като акцентира, че няма материални доказателства за отправените против него обвинявания.

Снощи някогашният френски президент беше разпитан по обвинявания в пасивна корупция, нелегално финансиране на предизборна акция и нелегално приемане и владение на либийски обществени средства.

Саркози изясни, че обвиняванията против него са повдигнати въз основа на изказвания на някогашния деспот Муамар Кадафи и негови доближени, както и на френско-либийския медиатор Зиад Такиедин.

„ Неведнъж е потвърдено, че той е получавал пари от либийската държава”, разяснява Саркози.

Бившият френски президент акцентира, че по време на задържането си е опитал с всички сили да покаже, че не съществуват тежки и безапелационни улики против него, които са изискване за покачване на обвиняване.

„ Осъзнавам, че това, в което съм обвинен, е тежко”, съобщи Саркози, като прикани магистратите да преценяват каква неправда би било да бъде съден заради операция на Кадафи или негови доближени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР