Бившият френски президент Никола Саркози загуби днес обжалването на присъдата

...
Бившият френски президент Никола Саркози загуби днес обжалването на присъдата
Коментари Харесай

Саркози загуби обжалване на присъдата си за корупция и трябва да носи електронна гривна

Бившият френски президент Никола Саркози загуби през днешния ден обжалването на присъдата си от 2021 година за корупция и търговия с въздействие пред Апелативния съд в Париж, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Парижкият апелативен съд удостовери присъдата от три години затвор ,

като двете години са условни, а през останалата една година Саркози ще би трябвало да носи електронна гривна, само че няма да е в пандиза.

Саркози дойде в съда, облечен в тъмносив костюм, и изглеждаше нервозен .

Той поздрави другарски с допиране на пестник своите юристи и се усмихваше понякога, до момента в който заемаше мястото си преди началото на делото.

През 2021 година първоинстанционният съд призна Саркози за отговорен в опит за подкупване на арбитър ,

откакто е напуснал поста си, както и в търговия с въздействие в подмяна на поверителна информация по следствие за финансирането на акцията му през 2007 година.

Това е поразителното изпадане в недружелюбност на някогашния президент и е една от няколкото правосъдни борби, които Саркози води през последното десетилетие.

Шейсет и осемгодишният Саркози, който беше държавен глава на Франция за един мандат от 2007 година до 2012 година, непроменяемо отхвърля да е направил каквото и да било нарушаване.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР