Бившият финансов министър Владислав Горанов бе разпитан днес в националната

...
Бившият финансов министър Владислав Горанов бе разпитан днес в националната
Коментари Харесай

МВР разпита и Владислав Горанов за кюлчетата и пачките в нощното шкафче

Бившият финансов министър Владислав Горанов бе разпитан през днешния ден в националната полиция, с цел да даде сведения по инспекцията, която Министерство на вътрешните работи прави по абсурда със фотосите с кюлчета и пачки в чекмеджето в спалнята на Бойко Борисов. 

Министерство на вътрешните работи ревизира сигнала на гражданско съдружие БОЕЦ. От БОЕЦ изясняват, че в сигнала си вършат логическа връзка сред тези фотоси и изнесената през 2020 година от Васил Божков информация, че години наред е бил изнудван и е платил 67 млн. лева рекет на Бойко Борисов, на финансовия му министър Владислав Горанов и на шефа на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова, с цел да създадат по този начин, че лотарийният му бизнес да заплаща по-ниски такси. Прокуратурата разгласи, че е разпитвала Борисов, Горанов и Стоянова, само че не стана ясно какво ги е питала и те какво са дали отговор.

Миналата седмица на разпит в Министерство на вътрешните работи беше и някогашният министър председател Бойко Борисов. След това се разбра, че той е оповестил пред проверяващите, че не знае кой е снимал в спалнята му в " Бояна ".

В прословутото писмо, с което основният прокурор Иван Гешев се оплаква на Европа и Съединени американски щати от управляващите в България, паралелните инспекции, които Министерство на вътрешните работи прави по следствия на прокуратурата са дадени като образец за нарушаване на закона.

Софийската градска прокуратура образува следствие по абсурда със фотосите на кюлчета и пачки, изтекли през лятото на 2020 година, само че в края на 2020 година го спря с претекста, че не може да откри нито кой е правил фотосите, нито дали парите и златото са същински. Едва неотдавна се разбра, че в този момент прокуратурата е пробва да откри парите и кюлчетата по серийните им номера.

Владислав Горанов наскоро бе разпитан и по абсурда с джипа, разгласен за търсене, с който той се опита да излезе в Сърбия през декември. В Министерство на вътрешните работи тече и дисциплинарна инспекция против граничарите, разрешили на Горанов да обърне колата и да се върне навътре в страната, вместо да задържат колата. Все още не са оповестени резултатите от тези инспекции, припомня " Сега ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР