Бившият финансов министър Симеон Дянков обяви, че подкрепя държавния бюджет

...
Бившият финансов министър Симеон Дянков обяви, че подкрепя държавния бюджет
Коментари Харесай

Симеон Дянков одобрява охолния Бюджет 2022

Бившият финансов министър Симеон Дянков разгласи, че поддържа държавния бюджет за 2022 г на вицепремиера и финансов министър Асен Василев.

" Ако бях в отрасловата парламентарна комисия, бих споделил " да " на Бюджет 2022. Това е бюджет, който чакаме от няколко месеца. Добре, че към този момент е на масата в Народното събрание. Дава се доста - това е един разточителен бюджет. Министър Асен Василев има мнение, че страната, в случай че дава повече пари - ще е по-добре за стопанската система. Може би е прав. Да забележим дали ще е по този начин в идната година. Но несъмнено парите по доста пера са доста повече ", сподели Дянков пред Нова тв.

По мотив думите на финансова политика стопанската система на страната е на актуалното равнище, Дянков сподели: " Министър Василев има по-различни позиции по отношение на харченето на държавни пари. Не единствено от мен, само че и от множеството финансови министри на България. Неговата съществена концепция е с този бюджет, а и с актуализацията, която следва в средата на годината, че колкото повече пари харчи страната - толкоз по-добре за стопанската система. В естествена страна това е в действителност по този начин. Но не би трябвало да се не помни корупцията, която в България постоянно идва с харченето на държавни пари ".

Бившият финансов министър уточни, че в случай че актуалното държавно управление не успее " доста бързо да се оправи с тази корупция, ще забележим противоположен резултат ". " Колкото повече харчи страната, толкоз по-зле върви икономиката”, уточни Дянков.

Той разяснява и концепциите на държавното управление за справяне с корупцията: " По-скоро към този момент виждаме някои амбициозни пожелания, частично наивни. Почти всяко държавно управление в България през последните години идва с тази концепция да се понижи корупцията. Ако помните, 2009 година и нашето държавно управление, отпред с Бойко Борисов, пристигна тъкмо с концепцията да се размразят европейски фондове за инфраструктура и да се стартира да се харчи по различен метод. А в този момент виждате това държавно управление - то се занимава тъкмо с господин Борисов и споделя, че не е направено задоволително. Надявам се, че този кабинет ще успее, само че може би би трябвало по-малко да се приказва и повече да се работи ".

Според Дянков ще е неточност, в случай че държавното управление с всеки бюджет наддава за минимална пенсия и работна заплата. " В последните няколко години следващи държавни управления - краткотрайни и непрекъснати, много объркаха пенсионния модел. Хората с по-голям трудов стаж и по-големи заплати стартират по-малко, в сравнение с им е дължимо. А единствено най-ниските пенсии се подвигат - няма по какъв начин този модел да проработи в бъдеще, без нарастване на някои налози ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР