Бившият финансов министър от първия кабинет на ГЕРБ - Симеон

...
Бившият финансов министър от първия кабинет на ГЕРБ - Симеон
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Готвят Симеон Дянков за управител на БНБ |

Бившият финансов министър от първия кабинет на ГЕРБ - Симеон Дянков, е готвен за шеф на Българска народна банка. Това сподели зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев по Нова тв. " Финансовият гуру на първия кабинет на ГЕРБ е готвен за началник на Българска народна банка. Кой го готви съгласно вас? ", попита Цонев водещите, направи внушението, че това е Иво Прокопиев и напомни, че самият Бойко Борисов е признал, че Прокопиев му е предложил няколко министри в първото му държавно управление.

Той разяснява и известената през вчерашния ден оставка на някогашния основен прокурор и началник на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

„ За мен Сотир Цацаров е превъзходен правист и интелектуалец, само че е жертва на олигарха и медиен магнат Иво Прокопиев. Ще бъде тъпо, в случай че правосъдната система загуби подобен потенциал. Познавам го от чуванията му в комисиите, които съм управлявал ”, съобщи Цонев.

Цонев се аргументира, че шефът на Антикорупционната комисия си отивал, тъй като е запорирал имущество на Прокопиев. " Знаете, че Сотир Цацаров запорира имущество за 280 милиона на олигарха Прокопиев ", сподели той.

Имотите на издателя на " Капитал " и " Дневник " към момента са под правосъден запор, макар, че Министерството на финансите отдръпна желае си против Прокопиев по делото " ЕВН ", а прокуратурата отдръпна настояванията си по две обвинявания за продажбата на „ Каолин “.

„ Имаме градивно предложение за пенсиите ”, сподели още Йордан Цонев. От Движение за права и свободи считат, че добавките към тях би трябвало да продължат до момента в който продължава Коронавирус рецесията и да бъдат инфлационен инструмент.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР