Бившият финансов министър Георги Кадиев даде повод за допълнителни размишления,

...
Бившият финансов министър Георги Кадиев даде повод за допълнителни размишления,
Коментари Харесай

Нови разкрития за ХелпКарма! Босът им май лъже колко служители държи на заплата

Бившият финансов министър Георги Кадиев даде мотив за спомагателни размисли, а и работа на прокуратурата, по. Той напомни думи на притежателя на компанията, от които излиза, че мами безочливо данъчната система на страната, а освен донорите и клетите бенефициенти на сумите, събиране посредством платформата. 

ЕТО КАКВО НАПИСА ВЪВ ФЕЙСБУК ГЕОРГИ КАДИЕВ:

В обмяна на мнения през май 2020 сред основателя на ХелпКарма Константин Кръстев и, налична на стената на Чобанов, Кръстев твърди, че ХелпКарма има 22 чиновници. Очевидно бизнесът към оня миг се разраства.
Затова очаквам с неспокойствие годишния им финансов доклад за 2020, с цел да забележим:

1. Колко индивида обезпечават и в какъв размер? Помните, че в 2018 са платили осигуровки като за 1 чиновник, в 2019- като за трима, въпреки да настояват, че единствено ИТ са 10 души.

2. Каква сума е дадена за заплати на чиновници? През 2018 бяха 12.2 % от даренията, през 2019 са 13.4 %, като и през двете години е имало ограничаване не повече от 5% от даренията да отиват за прехрана. А издръжката не включва единствено заплати, въпреки всичко.

3. Общият размер на изплатените заплати за 2018 и 2019 е 887 хил.лв. В репортажа беше казано, че така наречен Славчо е взел към 750 хил.лв., или 84.5% от всички изплатени заплати. Без да им виждам в чинията, по какъв начин въпреки всичко работи организация с 22 чиновници, от които един взима 84.5% от общия размер за заплатите? Защото при мен работят 30 души и няма метод това да проработи.

4. Кръстев твърди, че има чиновници по " битка с измамите ". Това няма да го забележим в ГФО, само че какво тъкмо са правили тези чиновници?

Тези хора трябваше да оказват помощ с пари на донори да се избавят животи. И да знаят, че откакто боравят с непознати пари, дарени за медицински цели, би трябвало да са безусловно изрядни и безупречни.

Вредата, която нанесоха на дарителството, е опустошителна.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР