Бившият филнадски президент и нобелов лауреат от 2008 г. се

...
Бившият филнадски президент и нобелов лауреат от 2008 г. се
Коментари Харесай

Марти Ахтисаари се оттегли от обществения живот заради Алцхаймер

Бившият филнадски президент и нобелов лауреат от 2008 година се отдръпна от публичния живот заради борбата с заболяването на, оповестиха от офиса му.

84-годишният политик „ се отдръпва от всички обществени задължения “, гласи известието.
 Нетаняху и водачът на ОАЕ са номинирани за Нобелова премия за мир Нетаняху и водачът на ОАЕ са номинирани за Нобелова премия за мир
Израелският министър председател Нетаняху е номиниран за Нобеловата премия за мир, заяви " Таймс ъв Израел ". Бенямин Нетаняху е номиниран дружно с...

Ахтисаари получавал всеки ден грижи за живота си в неговия дом, а в някои случаи отивал за лекуване и в лечебно заведение. В известието се прибавя, че фамилията му упорства правото му на персонален живот да бъде уважавано.

Ахтисаари, който беше президент на Финландия от 1994 до 2000 година, беше награден с нобелова премия за мир през 2008 година за напъните си да бъде медиатор за споразумяване на спорове, по-специално в Индонезия, Намибия, Северна Ирландия и на балканите.

Той следи договарянията за помиряване през 2005 година сред индонезийското държавно управление и сепаратистките бунтовници от Движението Свободен Ацех, както и пътя на Косово към самостоятелност.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР