Бившият енергиен министърът Александър Николов на няколко пъти е предлагал

...
Бившият енергиен министърът Александър Николов на няколко пъти е предлагал
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Асен Васелив отказа да плащаме на Газпром

Бившият енергиен министърът Александър Николов на няколко пъти е предложил на Министерски съвет " Б , по която работят германците, гърците и италианците " с " Газпром ", само че Асен Василев е отказвал.

Това изясни в изявление за БНР заместник-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

" Тогава цената, дебело ще подчертая, щеше да е същата, каквато ни е по контракт, а не с 30 и недостатък % по-скъпа, както е в този момент . Асен Василев стопира това на Министерски съвет, той е твърдо срещу и отхвърля да се случи това. Тогава Министерство на енергетиката няма различен метод, с изключение на през медиатори, единствено че с 30% от горната страна ", изясни Йорданов.
 Илиян Василев: Никой няма да застрахова един контракт с
Илиян Василев: Никой няма да застрахова един контракт с " Газпром " в този момент

Има и риск да загубим време и да отидем на спот пазара, а там цените са страшни

Според него, Николов е опитвал да минимизира вредите, колкото може. " Тогава бяхме съдружни сътрудници и не вървеше да се избиваме едни други пред хората ", сподели Йорданов.

Относно избора на тогавашния шеф на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), Йорданов изясни, че е назначен в името на обединението. " Ние се примирихме в името на обединението да гласуваме за началник на КЕВР един човек, който не дава отговор на никакви условия по състезанието ", сподели Йорданов.
 Кризисният щаб открехва затръшнатата врата към
Кризисният щаб открехва затръшнатата врата към " Газпром "

Еленко Божков: Всяка една алтернатива би трябвало да се употребява, " без значение каква стихия ще ни брули "

" Това им е манталитетът - да те упрекват, че си покровител на ГЕРБ или Движение за права и свободи, на седемте джуджета и Снежанка, в случай че им посочваш някои неточности . Пред тази алтернатива какво правиш? Приемахме тези вреди ", съобщи дясната ръка на Слави Трифонов.

Според Йорданов, каквото и да са дали обещание като държание, е било спазено, " даже да носи политически вреди ".

" Вижте какъв брой необичайно беше! За пред хората и по съглашение министерствата бяха парцелирани . Практически обаче министър-председателят и главно финансовият министър се месеха извънредно жестоко в работата на съвсем всички министерства , изключително в районното развиване и енергетиката ", сподели Тошко Йорданов.

По думите му Кирил Петков и Асен Василев са блокирали едно цяло министерство за 8 месеца (регионалното). " А на всичкото от горната страна имаха наглостта да упрекват Гроздан (Караджов) и нас за нещо, което те правеха. Те сложиха две комисии, те забавиха заплащанията, той действително не се е разплатил, а те го упрекват в корупция ", разяснява Тошко Йорданов.

" Освен нелепостите, които свърши това ръководство, в което участвахме и ние, и изключително нещата, които натвориха ПП-тата, като цяло това съдружно държавно управление свърши и потребни неща, не са вършени единствено неприятни неща ", направи равносметка Йорданов.

" Сега има длъжностен кабинет. Много неща на ПП-тата ще излязат. Много неща ще станат ясни. Защо сме излезли най-малкото ", изясни той.

Относно шестимата, които излязоха от Има Такъв Народ и основават свое придвижване, Йорданов сподели, че никой не обича предателите. " Използват ги като принадлежности, а по-късно ги изхвърлят с омерзение, означи той по отношение на разцеплението в парламентарната група на Има Такъв Народ в последния парламент ", сподели той.

Йорданов назова " следващата партенка " тезата за взаимно явяване на Има Такъв Народ с Вътрешна македонска революционна организация на идните избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР