Бившият енергиен министър и ексдепутат от Новото време Мирослав Севлиевски

...
Бившият енергиен министър и ексдепутат от Новото време Мирослав Севлиевски
Коментари Харесай

Мирослав Севлиевски: Това ще бъде годината на закованите ковчези

Бившият енергиен министър и ексдепутат от Новото време Мирослав Севлиевски укори политиците, че не обелват и дума за имунизацията по време на предизборната акция.

" Колко от тези, които се кандидатират в този момент за нещо, са били на софийските гробища или на други гробища някъде другаде? Вие знаете ли, че там наподобява като по време на война ? Знаете ли, че това няма да бъде годината нито на Радев, нито на Герджиков, нито на Иван Костов и на някой различен. Това ще бъде годината на закованите ковчези! ", отсече Севлиевски по NOVA.

Бившият министър от кабинета на Национална движение „Симеон Втори" е засегнат, че за имунизацията не се поставят задоволително старания от страна на страната, с цел да се усили процесът и да не сме единствените в Европа с 20% имуинизирани против ковид. Севлиевски е безапелационен, че не сме по-умни нито от италианци, нито от американци или от германците.

" Ние сме оставили пет индивида, надали не като читалищни служащи, да промотират имунизацията ", реагира той. Според Севлиевски това се назовава " балканизация в политиката " - имунизацията отсъства от предизборната акция, за " да не ядосваме хората ".

" А да мрем политически комфортно ли е ? Може ли царство без хора, без народ? Не може! Може ли тогава имунизацията да не е тематика на предизборната акция? ", учуден е още Севлиевски.

Според него заран новините звучат като " боен бюлетин " - " толкоз умряли от ковида, а цените на хляба и тока са в небесата " .

" Единственият метод да преодолеем локдауни и ограничавания в стопанската система е имунизацията ", има вяра Севлиевски. Според него явно би трябвало да стигнем и до принудата с условието за 100% зелен документ за всички.

По отношение на скока на ел. силата, съгласно Севлиевски, в случай че има " умел министър ", е допустимо да се направи по този начин, че цените у нас да бъдат облекчени.

" Цените на това зависят от метода ни на гласоподаване. Ако гласуваме рационално, ще изберем министри и депутати, които ще намерят бързо решение на тази енергийна рецесия. Проблемът въпреки всичко не е вътрешен, а е в цяла Европа ", заключи още енергийният специалист.

Той се върна и обратно през годините, като съжали, че до момента не сме построили втората АЕЦ.

" Важните въпроси за нас са дали имаме задоволително потенциал, в какво положение са мощностите ни и какво можем да покрием с тях. Тези въпроси обаче не се разискват ", съобщи Севлиевски.

" Проектът за Белене е изработен преди 15 години. Идеята беше да се осъществя план с присъединяване на Русия, Европа и Съединени американски щати. Ако в този момент имахме два реактора щеше да е по-добре при всички положения ", прибавя той.

Бившият народен представител от Новото време съобщи още, че нито е с Движение за права и свободи, нито е претендент, само че не е склонен " да има акция, в която или си турско мекере, или не си ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР