Бившият енергиен министър Александър Николов намекна, че служебният кабинет саботира

...
Бившият енергиен министър Александър Николов намекна, че служебният кабинет саботира
Коментари Харесай

Бившият енергиен министър намекна за саботаж на газовите доставки

Бившият енергиен министър Александър Николов загатна, че служебният кабинет саботира контрактуваните към този момент доставки на полутечен газ. Пред Нова телевизия той бе безапелационен, че обстановката не е трагична и няма дефицит на газ.

" Не е правилно, че няма контракт - има подписан рамков контракт с ангажираща оферта за 7 танкера с избрана компания. Въпросът е за какво, откакто са работили непрекъснато, с цел да се срещнат с документите, не са подхванали нищо за завършване на контракта ", сподели той. Николов твърди, че има обезпечен слот за разтоварване на първото карго през октомври, само че служебният министър би трябвало да разпореди окончателното сключване на документите. Търговете за слотовете за идващите доставки още не са оповестени и няма по какъв начин да са резервирани.

Николов отпроверга и изказванието на наследника си Росен Христов, че даже да бъдат доставени всички танкери, природният газ отново няма да е задоволителен за облекчаване на търсенето у нас. " Нужни са 100 000 мегават часа. Азерският газ е 30 000, карго доставките - още 30 000, от Чирен могат да се вземат 15 000, останалите " Булгаргаз " може да обезпечи без проблем ", пресметна той.

Николов прикани президента Румен Радев да не се доверява на хора с невисок експертен потенциал и още по-нисък морал, без да посочи кого има поради. И предизвести, че би трябвало доста деликатно да се следи какво ще се случи с гръцката връзка за доставка на газ, която би трябвало бързо да получи Акт 16, а изборът на управление на ръководещата компания би трябвало да бъде утвърдено и от КЕВР, и от Европейска комисия.

``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР