Бившият директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов

...
Бившият директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов
Коментари Харесай

Проф. Балтов се върна в „Пирогов“, след като съдът отмени уволнението му от Кацаров

Бившият шеф на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов се върна на работа като ортопед и травматолог в лечебното заведение. Той е почнал работа още веднъж, откакто е спечелил делото за дисциплинарно уволняване на две инстанции – пред Софийския областен и пред Софийския градски съд (СГС). Заповедта бе на служебния министър Стойчо Кацаров.

Сега тече едномесечен период, в който болничното заведение, може да апелира решението пред Върховния касационен съд. Проф. Балтов удостовери, че от вторник е почнал работа, а решението на Софийски градски съд е от 1 август.

„ Но на цивилен контракт, до момента в който тече този едномесечен период за обжалване, след което би трябвало да ме възстановят, защото нормално Върховен касационен съд отхвърля да преглежда трудовоправни разногласия. На първа и втора инстанция завоювах делото и чакам след месец дефинитивно да бъда възстановен“, съобщи той.

Междувременно, на 22 юни последният постоянен министър на опазването на здравето проф. Асена Сербезова освободи неговия правоприемник проф. доктор Иван Поромански. За краткотрайно изпълняващ длъжността изпълнителен шеф и член на Съвета на шефовете до осъществяване на конкурс е назначен доктор Валентин Димитров.

Мотивът за освобождение на проф. Поромански са осъществени инспекции от звено „ Вътрешен одит“ на здравното министерство (МЗ) в „Пирогов“, резултатите от които са предадени на Софийска градска прокуратура за следващи дейности. Проверките са поради постъпили през 2022 година серия от сигнали в Министерство на здравеопазването, че новото управление с приоритет е правило заплащания по подписани от него контракти и е задържало заплащания на остарели отговорности, по които текат лихви и неустойки.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР