Бившият директор на УМБАЛ Канев“-Русе и бивш посланик на България

...
Бившият директор на УМБАЛ Канев“-Русе и бивш посланик на България
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: Посланикът с бентлито за $500 000 става здравен шеф

Бившият шеф на УМБАЛ „ Канев “-Русе и някогашен дипломат на България в Пакистан доцент доктор Александър Парашкевов, гръмнал около абсурда с крадено „ Бентли ” за 500 000 $, се завръща в бранша на опазването на здравето.

От 3 октомври той ще оглави публично Регионалната здравна ревизия в Русе като шеф, откакто Министерството на здравеопазването организира конкурс за длъжността.

Военният доктор доцент Парашкевов бе на поста шеф на болничното заведение едвам няколко месеца, след което бе назначен на дипломатическия пост в Пакистан през 2019 година

Само година по-късно той бе отзован, откакто избухна скандал към първокласния автомобил „ Бентли ” за 500 000 $, който Парашкевов изискал да внесе за потребностите си като дипломат.

Така колата е била освободена от налози и мита, получила и дипломатически номер. Впоследствие обаче пакистанската полиция заловила локален жител да ръководи автомобила с пълномощие от посланика, че я стопанисва.

Реално колата е била импортирана за пакистанеца, само че без да бъдат платени мита и налози, също така той я карал с дипломатически номер, обяснили пакистанските управляващи. Парашкевов заявил, че пакистанецът с бентлито работи в посолството, само че поради дипломатическия скандал бил изтеглен от Исламабад. Колата е записана обаче на името на посланика.

“В Министерство на външните работи бяха открити редица обезпокоителни обстоятелства по отношение на дейности на посланика ни, които бяха доказани след осъществена инспекция по предписание на министъра на външните работи Екатерина Захариева. Събраните данни, доказани и нота на пакистанското Министерство на външните работи, са изпратени на основния прокурор на Република България. ”, написаха при отзоваването му от външното министерство.

В момента още веднъж тематиката с „ Бентли “-то излезе на дневен ред, откакто стана ясно, че колата е била открадната от Англия и е открита пред първокласно имение в Карачи. Стойността й е половин милион $. В момента върви следствие в Пакистан, а автомобилът е иззет от пакистанската митница.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР