Бившият директор на НЗОК Жени Начева е назначена за зам.-министър

...
Бившият директор на НЗОК Жени Начева е назначена за зам.-министър
Коментари Харесай

Борисов направил зам.-министър бивша шефка на НЗОК, отстранена за злоупотреби

Бившият шеф на НЗОК Жени Начева е назначена за зам.-министър на опазването на здравето в екипа на Кирил Ананиев.
Това заяви по-рано през днешния ден (10 ноември) пресслужбата на Министерски съвет.
Заедно с нея в Министерството на здравеопазването се връща Бойко Пенков, който заемаше зам.-министерски пост в мандата на Петър Москов и Таня Андреева .
Любопитното е, че Жени Начева беше отстранена като началник на здравната каса в първия мандат на Борисов през април 2010 година, откакто стана жертва на серия от шумни обвинявания и акции на ДАНС, от които след това не произтече нищо, а упрекнатите бяха оправдани.
Конкретно Начева беше упрекната в закононарушение по работа поради това, че се е разпоредила да бъдат изплатени надлимитни средства на лечебни заведения, което е нормална процедура на НЗОК.
Тогава министър председателят Борисов приветства акцията на ДАНС и повдигнатите обвинявания с думите: " В течение съм на следствието от самото му начало. Поздравявам прокуратурата и ДАНС за положителната взаимна работа. Както неведнъж съм заявявал, ще бъдем безкомпромисни към всеки човек, за който постъпят данни за осъществени нарушавания, без значение дали е от предходните или от актуалните ръководещи ".
След спихването на обвиняванията няколко месеца по-късно, Начева беше назначена за държавен специалист във финансовото министерство от тогавашния министър Симеон Дянков. Тя е финансов специалист и преди да оглави здравната каса завеждаше нейната бюджетна дирекция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР