Бившият директор на НДК Мирослав Боршош е обвинен в нецелево

...
Бившият директор на НДК Мирослав Боршош е обвинен в нецелево
Коментари Харесай

УДАР НА ПРОКУРАТУРАТА! Боршош вече е ОФИЦИАЛНО обвинен за МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ! Меринджея карал и Лексус, и държавни коли...

Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош е упрекнат в нецелево разходване на средства и в занемареност. Това оповестиха от прокурорското спецзвено "Антикорупция ".

Обвинението е по следствие, формирано през юни по материали от осъществена от ДАНС инспекция.
След като стана обвинен, Боршош сподели пред публицисти, че е изискал, само че не му били показани никакви доказателства. "Не се отхвърлям от всичко, което съм приключил през тези две години, стоя зад работата си, зад всичко, което сме постигнали. Всичко, което сме правили, е освен значимо и значимо, само че и по легален път. Така че във вторник пред краткотрайната комисия ще показва своята позиция и истината по случая “, сподели още Боршош, представен от БГНЕС.

От прокуратурата настояват, че откакто бюджетът на НДК е повишен със 17 млн. лева, предопределени за преустройството и модернизирането на постройката за потребностите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година, Боршош разпоредил 1 718 243 лв. от тези целеви средства да бъдат изразходвани за други действия. Така са настъпили нездравословни последствия за страната в размер на тази сума.

Освен това в хода на следствието било открито, че в интервала 18.09.2015г. – 27.09.2016 година Мирослав Боршош съзнателно не е положил задоволително грижи за ръководството на повереното му имущество и от това са последвали обилни вреди за „ НДК - КСЦ “ ЕАД в размер на 28 399 лева
На 9 септември 2015 година Боршош изискал от кабинета служебни коли. чВ същото време сдружението имало автомобил и микробус. Въпреки това и преди да изчака решението на Министерския съвет, Боршош сключил контракт при изискванията на действен лизинг за отдаване на автомобил “Лексус ЛС 600 “ за период от 12 месеца, за което са платени 14 199 лева После сдружението получило от кабинета служебна кола, само че Боршош не прекратил лизинга за "Лексус "-а. Освен това на идната година още веднъж сключил подобен контракт.
Боршош е на независимост против подписка.

От прокуратурата допълват, че повдигнатите обвинявания са начални и работни. Продължавало събирането и анализирането на доказателствата. Били изискани всички контракти, подписани от Боршош като шеф - над 4000 на брой. Чакал се и отчетът на АДФИ.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР