Бившият директор на МБАЛ-Асеновград д-р Иван Червенков осъди болницата за

...
Бившият директор на МБАЛ-Асеновград д-р Иван Червенков осъди болницата за
Коментари Харесай

Бившият директор на МБАЛ-Асеновград осъди болницата за неизплатен годишен отпуск

Бившият шеф на МБАЛ-Асеновград доктор Иван Червенков осъди болничното заведение за необработен и неуреден годишен отпуск, заяви „ Марица “.

Д-р Червенков, който беше отпред на лечебното заведение 17 години, напусна поста защото беше определен за народен представител от ГЕРБ-СДС в настоящия парламент. Впоследствие той е подал молба до лечебното заведение да му бъде изплатен неизползвания годишен отпуск. Той обаче получил пари единствено за дните през 2021 година, а останалите 169 дни, които бил натрупал, не му били покрити.

Това го предиздвикало да се жалва пред Районния съд в Пловдив, само че от МБАЛ " Асеновград " не дали отговор на желае в законовия период и магистратите се произнасят в интерес на някогашния шеф. От решението им следва, че болничното заведение би трябвало да заплати неизползвания отпуск за обособените интервали, като сумата е над 45 000 лв.. Освен това, от решението на съда излиза наяве, че лечебното заведение би трябвало да покрие и разноските по процеса, които са в размер на 4391,60 лева

" Ответникът е бил постоянно свикан за правосъдното съвещание, извършено на 14.06.2022 година Въпреки постоянното му приканване, не се е явил в съденото съвещание за разглеждане на делото, като не е подал молба за разглеждане на делото в негово неявяване (…). Налице е и третата кумулативно изискуема причина за постановяване на неприсъствено решение, а точно от събраните по делото писмени доказателства, да се открива, че исковата рекламация е евентуално основателна ", стимулират се магистратите.

Д-р Иван Червенков бе отпред на болничното заведение в Асеновград три мандата - от 2004 година съвсем до края на 2021 година когато е определен за народен представител.

Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР