Бившият директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров

...
Бившият директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров
Коментари Харесай

Бившият шеф на Фонда за лечение на деца отива на съд

Бившият шеф на Фонда за лекуване на деца Павел Александров отива на съд. Прокуратурата внесе в съда обвинителния акт против него и още трима някогашни чиновници на фонда, оповестява Нова телевизия.
През април 2016 година те бяха упрекнати за нелегално заграбване и непозволено разходване на средства от бюджета на фонда, за прекачване на отговорности на фонда към НЗОК и за длъжностни закононарушения.

Шест обвинявания са повдигнати на Павел Александров - шеф на Център „ Фонд за лекуване на деца. Пет са обвиняванията против Катерина Котева, основен специалист във фонда, която непозволено е била определяна от Александров за негов заместител.

Татяна Радева – старши специалист „ икономист, уредник на труда “, и Станислава Горанова – основен специалист „ експерт обработка на данни “ и инспектор на активността на фонда, са упрекнати за това, че с подписите си са оформяли документи, с които непозволено са изплащани суми от бюджета на фонда.

От прокуратурата разясняват, че лекари от разнообразни лечебни заведения са били изпращани в чужбина със средства на фонда. Някои от тях са придружавали заболели деца, а други са напускали страната, с цел да вземат участие в интернационалните семинари. " Според закона компаньон на болно дете може да е единствено един човек като на процедура това е някой от родителите ", прецизират от държавното обвиняване.

Освен това съгласно прокуратурата Александров непозволено е сключвал и контракти с компания за подпомагане при лекуването на деца в чужбина, основно в болница Аджъбадем, Турция.Плащанията към компанията са траяли и след напътствие на министерството да бъдат спрени. Александров даже е взимал еднолични решения за изпращане на деца за лекуване в непознати лечебни заведения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР