Бившият дипломат, посланик, вицепремиер и зам.-министър и политически деец Меглена

...
Бившият дипломат, посланик, вицепремиер и зам.-министър и политически деец Меглена
Коментари Харесай

Плугчиева зове медиите: Бойкотирайте това недостойно политическо зрелище! Съсипва имиджа ни!

Бившият посланик, дипломат, вицепремиер и зам.-министър и политически деятел Меглена Плугчиева насочи безнадежден зов към българските медии:

" Бойкотирайте отразяването на недостойното политическо представление, което се разиграва и държи целия народ като пленник! Това унищожава имиджа ни. "

 

В момента Плугчиева е във Виена на огромното туристическо ревю, откъдето написа: " Изключително мъчно е да вършим реклама на страната ни! "

 

Меглена Плугчиева изпрати писмо до основния редактор на Епицентър. бг Валерия Велева с молба то да бъде публикувано до българските медии.

 

Ето отвореното писмо на Плугчиева до медиите у нас:

 

Здравей, Валерия! Използвам опцията за контакта с теб, за  да изразя зов към всички медии да бойкотират отразяването  на недостойното политическо представление, което се разиграва и държи целия народ като пленник!

Така ще се понижи деморализацията на обществото и ще се прекрати, най-малко краткотрайно, окончателния срив на имиджа на  страната в чужбина! 

 

Сърдечен привет и състрадание към всички публицисти, че би трябвало да отразявате този срам!

 

 М. Плугчиева.

 

Бележка на Валерия Велева: Споделям всичко, написано от госпожа Плугчиева. Изпитвам същия яд и позор като нея.

Безспорно, резилът, който спретнаха на страната политиците от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, няма аналог в актуалната българска история и това  нанася непоправими вреди върху имиджа на страната ни.

Всичко това, което се случва на политическата сцена през днешния ден, е повече от непоносимо - очевидци сме на тотално неявяване на политически и човешки морал, на липса на достолепие и обикновена човешка нравственос.

Новата българска история не помни подобен срам, такава духовна мизерия, такава лакомия, безпардонност и славолюбие непременно, на които сме очевидци в този момент.

 

Повече от несъмнено е, че всички посолства у нас са потресени от отчайващото равнище на политическия развой, от дъното, до което са достигнали водачите на двете обединения. И това ще има свята висока цена, която ще бъде платена от цялото общество. Защото злото, което сториха през днешния ден некоалиционните ръководещи, ще има дълготрайни последствия за бъдещето на нацията ни изобщо.

 

Знам, че от държанието на българските сглобкаджии са възмутени и в Брюксел, и във Вашингтон. Знам, че отношението към България поради тях е повече от унизително. Достатъчно е да прочетем заглавията в непознатата преса за обстановката в България.

И в този смисъл споделям загрижеността на Меглена Плугчиева за деморализацията на обществото ни, поради недостойниците, с чийто нездравословен образец сме облъчвани от заран до вечер. Права е и за заплахата от окончателния срив на имиджа на страната в чужбина. 

 

Но, медиите не могат да си затворят очите и да загърбят главната си задача - да отразяват процесите в обществото такива, каквито са. 

А оценките остават за тези, които дават в ръцете на политиците властта на ръководят съдбините им.

Този пъкъл все в миналото ще свърши. И това зависи от съпротивителните сили на цялото общество.

 

Припомняме: Меглена Плугчиева е политик, народен представител в 37, 38 и 41 Народно заседание, вицепремиер и зам.-министър на земеделието в държавното управление на Сергей Станишев.


В дипломатическата си кариера е била дипломат на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн със седалище в Берн. От декември 2018 година е дипломат на България в Черна гора. Носител на редица държавни награди.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР