Бившият десен лидер Радан Кънев призова русофилите да подкрепят Украйна

...
Бившият десен лидер Радан Кънев призова русофилите да подкрепят Украйна
Коментари Харесай

Радан: Русофили, дайте рамо на Украйна, спасете живота на десетки хиляди млади руснаци!

Бившият десен водач Радан Кънев прикани русофилите да поддържат Украйна в новата тежка обстановка откакто Русия разгласи частична готовност. Той увери, че засилените наказания би трябвало да последват неотложно и увери, че Кремъл няма да завоюва тази война. 

В околните дни ще опиша за тези извънредно интензивни десетина дни акция, които ме задържаха надалеч от обществените мрежи. Но в този момент най-важното е друго - реакцията на българските управници, водачи и политици на безумието на #Путин и опасността му да ескалира нападателната си война до прекаленост, включително и отвън територията на #Украйна.

Кремъл не може да завоюва тази война. Най-вероятно е некадърен да реализира и оповестената готовност, както по политически и психически, по този начин и по логистични и финансови аргументи. Но това не значи, че обезверената ескалация е безвредна - тя ще докара до нови жертви, опустошения, премеждия и стопански проблеми. България е близо и е уязвима за последствията - нова бежанска вълна от Украйна, съветски бежанци, бягащи от готовност, енергийни проблеми. Затова и би трябвало да бъдем дейни - и във вътрешната си политика, и в Европейски Съюз, и в НАТО.

Отговорът на ескалацията би трябвало да бъде изострен, неотложен и задоволително мощен, с цел да предотврати нейното реализиране. Светкавично усилване на глобите, цялостно затваряне на границите, и на първо място - ускорено въоръжаване на украинските сили с въоръжение, в това число авиация и Противовъздушна отбрана. Има най-малко три месеца, в които - до момента в който кремълският режим се гърчи във вътрешната рецесия, породена от мобилизацията, украинските сили могат да реализират прогрес, който да направи нова съветска атака невъзможна или най-малко безпредметна.

Специално за русофилите - подкрепете Украйна в този момент. Така ще спасите живота на десетките хиляди млади руснаци, които се тълпят по летища и граници, в суматоха осъзнали безумието на тиранина си.
А за мълчанието или увъртането на на практика всички водачи и политически сили без Демократична България имам единствено една дума - неприлично, отсъди най-после на посланието си Радан Кънев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР