Бившият депутат от Продължаваме промяната Георги Георгиев обвини водача на

...
Бившият депутат от Продължаваме промяната Георги Георгиев обвини водача на
Коментари Харесай

Бивш депутат от "Има такъв народ" и "Продължаваме промяната" обвини водач на листа в корупция

Бившият народен представител от " Продължаваме промяната " Георги Георгиев упрекна лидера на листата на политическата мощ във Враца Деница Симеонова в корупция. Пред Би Ти Ви той разгласи, че нейна някогашна компания е получила държавно финансиране по един от фондовете. Той посочи, че тя е напуснала компанията си, когато влиза в политиката, след което сестра ѝ е поела ръководството.

Георгиев беше един от отделилите се депутати от " ИТН " по време на 47-ото Народно заседание, които по-късно се причислиха към " Продължаваме промяната ". На последните избори той беше втори в листата на " Продължаваме промяната " във Враца, като още веднъж Симеонова беше пред него.

 Популярни лица отпаднаха от листите на Популярни лица отпаднаха от листите на " Продължаваме промяната - Демократична България "

" Когато идва първото служебно държавно управление през 2021 година Деница Симеонова става шеф на кабинета на министъра на финансите Асен Василев. Това е значима позиция. През това време върви процедура по кандидатстване и утвърждение за финансиране на някогашната нейна компания, която към този момент е на сестра ѝ. Фондът на фондовете тогава е бил под подчинението на министъра на финансите и по този начин тя може да въздейства на процеса ", сподели Георгиев, след което изясни за какво не би взел участие в избори дружно с Деница Симеонова.

" Водачът на листата е човек, който би трябвало да покаже качества. Няма по какъв начин този път да застана зад нея, както на предните избори, тъй като за мен тя е знак на корупцията ", добави той без да назове името на компанията.

По думите му в " Продължаваме промяната " са се случили неща, с които не бил склонен. Без да показва какви тъкмо, той изрази удовлетворение, че нещата са се развили по този метод и той е останал отвън листите на партията за предварителните избори на 2 април, тъй като така и така партията към този момент не му харесвала. Георгиев акцентира, че няма желание да се насочи към нова политическа мощ, като е решил да си почине малко от политиката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР