Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов застана пред Темида. Той

...
Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов застана пред Темида. Той
Коментари Харесай

Тръгна делото по скандала Суджукгейт, не е ясно къде са судужукът и пастърмата

Бившият народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов застана пред Темида. Той е обвиняем за изнудване на предприемач от Добрич.
Според прокуратурата, Мартинов е употребявал името на премиера Бойко Борисов, с цел да получи 4 тона суджук, 30 кг филе „ Елена” и 30 кг пастърма.
Бившият депутат пристигна в съда с юриста си и изясни, че не се тормози от обвиняванията и не е желал суджук от името на премиера.
„ Всичко е един огромен фарс, вие ще го разберете в хода на делото. Дължат ми пари от наеми. И най-лесният метод да не си платиш наема е да повдигнеш обвиняване на някой различен – а сумата е много голяма”, сподели Мартинов, представен от bTV.
Потърпевшият предприемач Антон Проданов пък претендира да си получи 36 хиляди лева за предадените месни артикули. „ Има безспорна принуда – както против мен, по този начин и против всички очевидци. Проверки, сигнали, преписки” добави той.
От прокуратурата признаха, че не наблюдавали до каква степен са стигнали пратките от суджуци, филета и пастърма . „ Предметът на следствието е изнудване, а не кой се е облагодетелствал впоследствие”, сподели Петър Белчев, прокурор по делото.
След като прокуратурата сама сочи в обвинителния акт, че е употребявано името на премиера, затова би трябвало най-малко да напише – в хода на следствието установихме,че са стигнали или не са стигнали до премиера’, съобщи Христо Ботев, юрист.
Адвокатът на подсъдимия към момента не е решил дали да призове като очевидец в съда Бойко Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР