Бившият депутат от ДПС Александър Методиев-Сали обори на последна инстанция

...
Бившият депутат от ДПС Александър Методиев-Сали обори на последна инстанция
Коментари Харесай

Александър Методиев-Сали се отърва с глоба от 3000 лева



Бившият народен представител от Движение за права и свободи Александър Методиев-Сали обори на последна инстанция присъдата против себе си, наложена му от две инстанции за безчинство и възпрепятстване полицията.

Според обвиняването на 1 май 2016 година, до момента в който пътувал с кола към Костенец, Бат Сали подхванал неразрешеното тройно изпреварване, не спрял на полицейски сигнал, а след това опитал да окаже напън върху шефа на районното ръководство и да осуети инспекция на микробус с футболисти от футболния тим на ромите от Самоков. Освен това се върнал при полицейския патрул и с депутатска карта заплашвал чиновниците на Министерство на вътрешните работи, че ще ги уволни.

През септември 2016 година прокуратурата внесе обвинителен акт против тогавашния депутат, който самичък се отхвърли от имунитета си малко преди този момент.

Върховният касационен съд анулира предходната 6-годишна условна присъда, наложена от Софийски градски съд и постанови, че някогашният депутат е направил административно нарушаване, за което би трябвало да заплати санкция от 3000 лв..
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР