Бившият депутат Любомир Каримански коментира днешните събития, свързани с главния

...
Бившият депутат Любомир Каримански коментира днешните събития, свързани с главния
Коментари Харесай

Каримански: Главният прокурор и прокурорската колегия са едно. Искат замаскирана смяна проформа на Гешев с друг като него

Бившият народен представител Любомир Каримански разяснява днешните събития, свързани с основния прокурор Иван Гешев.

" Добре е въпреки всичко да имаме памет за това, което е ставало в последните 3-4 години. И аз мисля, че президентът тъкмо това подсети. Тази памет е нужна не за друго, а за това, че загубихме това време, в което в случай че имахме промяна в правосъдната система, стартирайки от махането на основния прокурор и цялата прокуратура, то тогава ние можехме да реализираме и една доста удобна капиталова среда за вложителите в България. Можеше да бъдат процесите задвижени с още по-голяма скорост, щеше да има катализатор на тези процеси. Президентът е прав да припомня тези неща. Защото когато има тревога, когато се предизвестява за нещо, когато се упорства за дадени дейности, то доста значимо е да зададем въпроса какъв е резултатът от тези дейности ", сподели той в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Протестите бяха учредени на това, че правосъдната система и прокуратурата не работят и поставят чадър над избрани мафиотски групи. Това трябваше да бъде пресечено в точния момент. Що се касае до реакцията на прокурорската гилдия, тук мисля, че има нещо по-дълбоко. Смятам, че основния прокурор и прокурорската гилдия са към момента едно. И в случай че те желаят да създадат нещо, то е едно замаскирано махане на този основен прокурор и може би да желаят да повдигнат различен, който отново ще прилича на този, само че единствено проформа ще размени Иван Гешев. Това не би трябвало да се позволява. Смятам, че има и външни сили. Благодарение на тях и Движение за права и свободи и ГЕРБ - двете сили, които пазят най-вече основния прокурор. Трябва да си разбираем и какво прави той в Съединени американски щати сега ", съобщи още Каримански.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР