Бившият депутат и министър на правосъдието от ГЕРБ Данаил Кирилов

...
Бившият депутат и министър на правосъдието от ГЕРБ Данаил Кирилов
Коментари Харесай

Данаил Кирилов проговори след месеци мълчание - за ГЕРБ и за новия кабинет

Бившият народен представител и министър на правораздаването от ГЕРБ Данаил Кирилов наруши мълчанието, в което потъна месеци наред след оставката си през август 2020.

Този път юристът, който не заема към този момент никакви постове в партията, не се стърпя да разяснява новата власт и бъдещото държавно управление.

Той направи коментара си още веднъж във Facebook, където беше доста деен преди да се отдръпна от министерския пост.

" Viva....за обединението от Буджака. Идат всенародни тържества! От на следващия ден всеки жител да се абонира за всички издания на....знаете кого ", прави подмятания Кирилов. " Поне 5 кръга откриха задоволство в близкото бъдеще. Вече се знаят участниците във финалната приватизация на Държавата.... ", написа още в профила си Кирилов.

В коментара си той разкрива и по кое време за първи път е видял бъдещия министър председател Кирил Петков и другия водач на Политическа партия Асен Василев - когато ги довел президентът Росен Плевнелиев в кабинета на някогашния ръководител на Народно събрание Цецка Цачева.

" Аз ги помня от декември 2016 в кабинета на Цачева, изпратени в последни миг от Плевнелиев, тъй като те можели да създадат модела на 240 мажоритарни изборни региони....по харвардски! Е, не можеха и на кв.Орфей Хасково да създадат, но някой изумително им беше дал изходни данни, които по принцип никак не са налични ", написа в обществената мрежа Данаил Кирилов.

Той не стопира дотук, а косвено показва кои са хората в управлението на ГЕРБ, които обвързва с кръговете, за които приказва при започване на поста. Единият от визираните от Кирилов явно е зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

" Още обичаме идеолозите им, показани твърдо и откъм гърба в управлението на ГЕРБ, тъй като и ние обичаме да сме умни и красиви, и плешиви като наследниците на Конфуций и да сме принцеси на Правосъдието ", написа Кирилов.

Именно постове във Facebook, в които Кирилов атакува Христо Иванов за акцията му на " Росенец " предизвикаха вълна от възмутени мнения в мрежата и медиите, след което последва и оставката му като министър на правораздаването.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР