Бившият депутат Александър Дунчев обвини в безпринципност и задкулисие собствената

...
Бившият депутат Александър Дунчев обвини в безпринципност и задкулисие собствената
Коментари Харесай

Дунчев обвини партията си в безпринципност и задкулисие в реденето на листите

Бившият народен представител Александър Дунчев упрекна в непоследователност и задкулисие личната си партия " Продължаваме промяната "  заради решението водаческото място в листата за София-област да бъде обещано на разположение от съдружния сътрудник за изборите - " Демократична Бъллгария ". На предходния избор той бе лидер на листата за този изборен регион, но както е известно, обединяването сред Политическа партия и Демократична България в този момент наложи " квотно " систематизиране на регионите и за двете обединения и по този начин бе решено София-област да отиде при дясната коалиция. Дунчев и екипът му обаче не са съгласни - тъй като, съгласно тях, мястото би трябвало да остане за Политическа партия - за някой, зает с проблемите на региона, а не да се търси безпринципно място за " наши " хора. Ако Политическа партия и Демократична България не ревизират решението си, той, както и целият му екип, напущат, даде поръчка той през днешния ден.

Два дни ексдепутатът, прочут като бранител на горите, отхвърляше да опише какво тъкмо се е случило. Коментарът му се изчерпа единствено с фейсбук пост, откакто съидейникът му Атанас Русев бе разгласил малко по-рано информация за броженията с лидерското място. В петък, в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия, съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков посочи, че е комуникирал с Дунчев. Вторият остава да работи за идеите си в границите на Политическа партия, само че не желал да е в Народното събрание. Според Дунчев това било неправилна интерпретация от страна на Петков. Казал му, че Политическа партия и Демократична България или си резивират решението за София-област и да върнат водачеството на този изборен регион на " Промяната ", " или нашият екип си потегля и би трябвало да си търсят нов екип за София-област - други хора, други претенденти ".

" Това е форма на митинг, да покажем, че не сме съгласни да се постанова по този метод. Всъщност те постановат модела, против който се борим - дай да сложим наши хора някъде, без значение кой както в правил до момента ", съобщи през днешния ден природозащитникът.

А кои са " нашите хора " - Дунчев уточни, че дори не се знаело кои са. Затова решението било безпринципно. А след това загатна, че се спрягали имената на Атанас Атанасов, Антоанета Цонева и Божидар Божанов от Демократична България за лидерската позиция в региона, като от тримата единствено Божаннов, съгласно него, бил обвързван с нейните проблеми.

По думите на Дунчев хората разбрали от " Панорама " " нещо, което не е правилно " - че той и екипът му са се отказали от присъединяване в тези избори - " кой като депутат, кой като координатор, кой като просто покровител на секция ".

" Хубаво е хората да знаят, че ние не сме се отказали, а просто протестираме против един опит да бъде дадена София-област с едно безпринципно и конюктурно решение, без въобще да се регистрира спецификата на София-област и напъните, които сме положили да я отвоюваме от мафията, превзела общините там - 22 общини ", съобщи той и добави: " Ние си рискуваме живота. Кой се е изправял против Христо Ковачки, Фюат Гювен и Вълка? "

Дунчев описа по какъв начин Петков му се обадил и го попитал склонен ли е да е втори в листата за София-област. Съгласил се, тъй като бил " за идеите, не за местата ". Но откакто съобщил малко по-късно на екипа си, " хората изригнаха ". " Алармираха, че всъщносст това е едно огромно изменничество против целия екип ".

Ексдепутатът не пожела да даде повече детайлности за диалога си със съпредседателя на Политическа партия. Той бил " много отчакващ за целиия български народ " и в случай че го споделял по този начин обществено, можело да съсипе изборите.

Все отново показа с какъв Мотив Петков му предложил второто място - да се направи компромис с останалите. " Безпринципните взаимни отстъпки ги видяхме с Българска социалистическа партия " - върна към постоянния кабинет и съдружния сътрудник тогава - левицата, като по това време Дунчев упрекна социалистите в безпринципно кадруване в горския бранш.

Ексдепутатът описа още по какъв начин Петков му предложил личното си лидерско място в София (очасква се той да е отпред на 23 МИР), или пък да оглави друга листа - отвън региона, което той възприема като проба дали ще " клъвне ".

Разказа и по какъв начин ексдепутатът Искрен Митев (ПП) приказвал с през вчерашния ден със съпредседателя на Демократична България Христо Иванов и го попитал за какво от дясната коалиция толкоз държат на София-област. Иванов отвърнал " Изобщо не държим ".

" Изобщо не се отхвърлям. Продължаваме борбата " - обобщи Дунчев. 

И уточни най-после, че споделил с Петков, че стартира да губи доверие в управлението на Политическа партия. И ще го върне, в случай че бъде ревизирано решението за София.

Разкритикува депутатите, в това число и такива на " Промяната ". Даде образец по какъв начин някогашният началник на организацията за храните, главно настоящо лице в сагата " Капитан Андреево ", е бил избутан настрана. " Едни драпат за власт, до момента в който Христо Даскалов с неговото фордче се бори да избута мафията ", уточни Дунчев.

" Ако не променим " Промяната " няма късмет " Промяната " да промени страната " - съобщи той в умозаключение.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР