Бившият държавен секретар на САЩ, екс-съветникът по националната сигурност на

...
Бившият държавен секретар на САЩ, екс-съветникът по националната сигурност на
Коментари Харесай

Хенри Кисинджър на 99: как да избегнем друга световна война

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати, екс-съветникът по националната сигурност на президента на Съединените щати Хенри Кисинджър в изявление за The Sunday Times изясни по какъв начин съгласно него „ може да бъде избегната друга международна война “.

Западът би трябвало да вземе поради ползите на Руската Федерация при разискване на мирното споразумяване в Украйна, с цел да се избегне усилването на въздействието на Пекин върху Москва.

„ Ще би трябвало да се откри място за Украйна и място за Русия, в случай че не желаеме Русия да стане форпост на Китай в Европа.

Важно е да се запази НАТО, като отразяващ съдействието сред Европа и Америка.

Необходимо е обаче да се признае фактът, че предстоят огромни събития в Близкия изток и Азия. Страните от НАТО се сплотиха по въпроса за Украйна, тъй като това им подсети за остарели закани.

Очакването,че Китай ще стане западен към този момент не е допустима тактика.

„ Не имам вяра, че международното доминиране е китайска идея, само че това може да се случи, когато те станат прекомерно могъщи. И това не е в наш интерес “.

Липсата на сериозен разговор сред Вашингтон и Пекин провокира дълбока угриженост. Други страни ще желаят да се възползват за свои цели от това съревнование, без да схващат неговите неповторими аспекти.

„ Затова навлизаме в доста сложен интервал. “

[ Днес Съединени американски щати по-разделена страна ли е, в сравнение с в края на 1960 година?]

Да, безпределно повече. Понятието „ национални ползи “ беше изпълнено със смисъл, това дори не се обсъждаше. Сега това време завърши.

Всяка администрация е изправена пред непрестанна неприязън от страна на опозицията, на основата на идеологически разлики.

Сега се оспорват дори главните полезности на Америка, в това число въпросите за свободата на личността и конституционните разпореждания.

Хенри Кисинджър навърши 99 години на 27 май. Роден във Ваймар, Германия в разгара на хиперинфлацията, той не бил навършил 10 години, когато Хитлер пристигнал на власт и бил единствено на 15, когато той и фамилията му кацнали като бежанци в Ню Йорк. Удивително е, че този някогашен държавен секретар на Съединени американски щати и колос в геополитиката напуща поста преди 45 години.

Източник:

https://www.thetimes.co.uk/article/henry-kissinger-at-99-how -to-avoid-another- world-war-lwt6q5vbq
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР